jozejuz sreda, 26. avgust 2015 ob 20:49

Pripravite se na begunce "v stistki". Čez eno leto pa ne bomo imeli več svoje države. Spet imamo politike na vrhu, ki bodo za lezenje v ... zahodu, prodali lastno ozemlje. Že videno, zgodovina se ponavlja.

Na mejo bi morali poslati vojsko.

Dejan ponedeljek, 31. avgust 2015 ob 11:15

To so venda bole migranti kak begunci.

Držova pa vlada pa pri ten tak nima besede, naši samo kimajo, kej v Brüsli pa prek luže rečejo. Nesmo zastonj že tisoč let hlopci.

MHA sreda, 2. september 2015 ob 18:52

Keko de se med tote begunce le ovih teroristof pomešalo... Je pa Jelinčič objava fčera vic o ten Haha

Osnovna šola, Ljubljana, čez nekaj let: Učitelj preverja prisotnost učencev. "Mustafa al Eih Zeri?"
"Ovde"
"Ahmed el Kabul?"
"Ovdje"
"Fatima bin Albin?"
"Ovde"
"Ali Abdul Olmi?"
"Ovdje"
"Mohammed bin Kadir?"
"Ovde"
"Al Jabla Zic?"
Tišina v razred ... "Al Jabla Zic?" Tišina v razredu, učenci gledajo naokoli. "Al Jabla Zic?"
Deklica v drugi vrsti reče "Oprostite učitelj, se mi zdi da kličete mene, ampak prebere se Alja Blažič."

MHA nedelja, 6. september 2015 ob 23:43

Kakso rejo za sebo pistijo begunci....

http://www.m.mindenegybenblog.hu/fiuk-lanyok-velemeny/brutalis-allapotok-a-zsambeki-lehajtonal

Dejan nedelja, 6. september 2015 ob 23:50

Dokič so smeti, še je vredi... Po slikah pa jin očitno ne fali hrone, vode, cot, ...

Sicer pa, negda so bili begunci mala deca, ženske pa starejši lidje, to kej pa gnesden glejamo, pa je večina moških v nejbojših letih Niman pojma
Pa negda so se meknili v prvo mirno državo, ge neje bilo vojne, toti pa grejo čez 6, 7 držav EU Niman pojma Niman pojma

Sicer pa bomo vidli. Me močno zanima, ke de s tega za por let. Morti že pret...

jozejuz ponedeljek, 7. september 2015 ob 13:01

Ta "begunec" nam je vsem pokazal, kaj nas čaka.

https://www.facebook.com/SlovenijaZavarujmoMeje/videos/888326994550215/

Dejan ponedeljek, 7. september 2015 ob 18:23

Pri ten še je en küp vprašanj, ki pa nimajo odgovora. Oz. mediji tirajo svojo propagando, kak fijakarski kuj.Sej je treba pomogati liden, ki zaradi vojne ostonejo brez vsega in nimajo kon. To se je v zgodovino dogajalo že neštetokrot, pa še se na žalost bo. Arabske držove, ki so bogate 5x bol kak cela Evropa ne sprejmejo nič beguncov, pa so sosednje države, majo podobno kulturo, navode, jezik, vero, ... Vsi Evropo grdo glejajo. Se pa je pokozalo, ka je EU glede tega totalno pogrnila, neje bilo nobene strategije, kak se problema sploh lotiti. Nejpret bi vse sprejeli, te bi jih nazej tirali, eni gradijo ograjo, drügi jin ne pistijo dale, zej vmes neke zakone glede tega spremijajo, ... Amerika pa je lepo tiho, ki je to vsesküp zakühala s svojin izvožajon "demokracije". Jin tak paše, ka je stalno negi nekša vojna, sej s ten mastno slüžijo.

Ležje bi bilo, ka bi se problema lotili pri izvori, ampak to seveda svetovnin voditelon potlan ne bi ustrezalo, ka bi bija mir...

MHA petek, 11. september 2015 ob 10:24

Tan bogate arabske drzove bi jih lehko mele, takak si reka, san so izjavile ka nemrejo drügo kulturo vzete, pa necejo sirskih problemov v sfoji drzovi. Ne pa vsi v Nemcijo, Svedsko pa Anglijo cejo. Kak do jih te po Evropi rastolali, ci ovi cejo san v tote drzove. Dvomin ka de kere sa prostovolno iz Nemcije k nan nazej...

TUNČEK nedelja, 13. september 2015 ob 11:19

Jas pa na to glejan malo načik. Zake so met begunci skoro samo mlodi ? Zake so tak lepo oblečeni, pa fsi z mobiteli ? Zgleja ka so to migranti pa ne begunci. Se smo že meli dosta beguncof z Juge pa so bili čisto drgočišni.
Pa je to ne samo moj pomislek, tudi po Evropi so se lidje začeli že to spitovati. In če bi bili to provi begunci bi ostali fsepofsodik ge je mir, ne pa da fsi čejo v Nemčijo. Pri ten neke zlo smrdi. In kunčno tudi, či mojo že dumo vojno, zake pa ne primejo puške v roko in se borijo ?
Teko o ten in nič ne mislin slabega, se neman proti provin beguncen nič.
Mislec

Ivek nedelja, 13. september 2015 ob 18:08

Begunci so zgolj statisti v igri velikih.

Razpad britanskega imperija je začel po I.sv in končal po II.sv. Uničile so ga ZDA, ki so po uničenju komunističnega imperija ZSSR postale svetovni hegemon. Število konfliktov in vojn se povečuje. Prav tako njihova intenzivnost. Razlogi za konflikte pa ostajajo enaki, kot so bili vedno, spopad za energetske vire, vodo in ozemlje. Na razmejitvi med islamskim in krščanskim svetom se srečujejo interesi ZDA, Evrope z Rusijo in Kitajske, ki generirajo nenehno krizno stanje. Sykes-Picotov dogovor iz leta 1916, ki je zarisal meje Bližnjega vzhoda, je mrtev. Politika ne more več obvladovati kapitalizma in njegovih izrastkov, navajam nekatere:
WTO, IMF, SB, IBRD, ADB, AIIB, UNIC(E), ESF, TABD, GATS, TTIP
ZDA so napadle 1980 Iran, 1986 Libija, 1991 in 2003 Irak, 2001 Afganistan, 1967preko Izraela Sirijo in 2014 preko ISIL Sirijo. Celotno območje Balkana, Bližnjega vzhoda, Kavkaza in Srednje Azije je destabilizirano v pohodu ZDA proti Kitajski in Rusiji na smeri Evropa – Bližnji vzhod – Kavkaz – Afganistan – srednja Azija – Vladivostok – indokitajsko morje.
CILJ. Globalizacija bo končana, ko ZDA obvladajo z Evrazijo. Trenutno je glavni posredni cilj odstraniti Asada, tudi tako, da se plačajo »begunci«. Iz Sirije je odšlo okoli štiri milijone ljudi. Asad bo kmalu ostal brez vojakov. Kolateralna škoda bodo zopet Kurdi. Veliko beguncev destabilizira Evropo, ki postaja manj konkurenčna. V to spada tudi sejanje razdora med Evropo in Rusijo, kar bo oslabilo obe.
Tolažilno je, da je do sedaj vsak imperij propadel in bo tudi ta, ki ga gradijo ZDA, obstajajo tudi pametni in socialni demokraciji zavezani Američani.(Linkoln, Kenndy, Roosewelt)

Abraham Lincoln, predsednik ZDA 1861 – 1865 v pismu polkovniku in prijatelju Williamu F. Elkinsonu, dne 21. 11. 1864.
Vidim krizo, ki se približuje v prihodnosti, ki me vznemirja in povzroča zaskrbljenost za prihodnost moje domovine. Korporacije so prišle na oblast. Sledi korupcija, denar pa bo začel večati razlike in ustvarjati razlike med ljudmi, da bi jim lahko zavladal. Tako bo šlo naprej, dokler bogastvo ne bo v rokah manjšine, demokracija Republike pa bo uničena.

Kar se danes dogaja in kako prav je imel Linkoln nam pove George F. Kennan v študiji o načrtovanju zunanje politike ZDA iz leta 1948.
Razpolagamo z okoli 50% svetovnih virov in 6,3% svetovnega prebivalstva. Naš strateško pomembna naloga je, da ustvarimo ustroj sveta, ki bo to neenakost ohranjal. To bomo dosegli tako, da se odrečemo lažni sentimentalnosti in se osredotočimo na lastne nacionalne interese. Prenehati moramo govoričiti o nejasnih in nedosegljivih ciljih splošnih človekovih pravic, izboljšanju življenja vseh ljudi in enaki demokraciji za vse. Približuje se dan, ko bomo prisiljeni javno uporabiti koncept strategije moči. Koristno bo, če nas pri tem ne bodo omejevale idealistične politične krilatice.

Halford Mackinder Kdor vlada Evraziji, vlada svetu.(Osrčje sveta, zapisano leta 1916)



MHA nedelja, 13. september 2015 ob 23:58

Madzari do poslali vojsko zej na mejo, taka verjetno lehko pricaküvlemo ka de se tok cez naso drzovo preselja. Ovih 14 sircof ke so hodili ovi den po AC, so jih zej nazej Madzaron dali, ali so prinas ostali?

Dejan ponedeljek, 14. september 2015 ob 12:49

TUNČEK, sej kej si ti napisa, je itak večinsko mnenje pri nas. Problem je, ka vsi večji mediji pri nas poročajo izrazito enostransko. Seveda sprejmeš deco, ženske pa starejše lidi, ki resnično bežijo iz vojnih območij. Takšni mlodi moški, kak prihajao se ponavodi borijo za svojo državo. Večina pa jih beži že iz varnih nastanitev v drügih državah in grejo čez 6, 7 držav. Sej Nemčija si je že premislila. Prvo je na veko vobila "begunce" gor, zej so vidli ka je vrag šalo odnesa pa že meje zapirajo. Zej pa do breme nosile države na robi EU, verjetno tüdi mi, glede na to, ka Mađari delajo ograjo, pa tüdi Avstrija je meje zaprla.

Begunec oz. bol primerno "ekonomski migrant" pa itak noben nede šteja ostati pri nas, ker je vsen prioriteta, ka pridejo v zahodne države EU, ki majo bolj ugodno azilno politiko in s ten več ugodnosti. To dokazüvlejo tüdi, ko se na Mađarsken in v drügih državah nečejo registrirati, sej bi te tan mogli ostati. Sicer sen pa ža malo nazej napisa več al meje o ten. Več pa nen, ker je to že po noven sovražni govor, v imeni "politične korektnosti" pa se na veko vse cenzurira...

MHA je napisal/a:
Madzari do poslali vojsko zej na mejo, taka verjetno lehko pricaküvlemo ka de se tok cez naso drzovo preselja. Ovih 14 sircof ke so hodili ovi den po AC, so jih zej nazej Madzaron dali, ali so prinas ostali?

Ovi so še vedno pri nas. Iz Lendave so jih pelali v Postojno, ka do jih vrnili nazej na Mađarsko. Logika Nasmeh
Pa v soboto so na mejnen prehodi v Šentili prijeli 21 tujcov. Zej ob 13h de več znono o ten.

TUNČEK ponedeljek, 14. september 2015 ob 19:24

Zgleja ke momo fsi praf o toten pokvarjenen sveti, migrantih pa tüdi beguncih. Še najbole se je f problem poglobija Ivek in nan tak lepo pocitira pametne glave, ke si mislijo o našen sveti. Vodijo ga korporacije, politiko krojijo korporacije, ke mo dali f skledo odločajo korporacije. Fse bi naj bilo globalno, čeglih fsi vemo, da nas globalizen dela butlne in živino ke sledi tistin dvesto vekin bogatošen ke vodijo fse na toti naši obli.
In či si nemo sami začeli kej pomogati, če je to sploh še mogoče, de nan lehko pomoga le še bog. Samo kak de to šlo ne ven se o obstoji bogo lehko dvomimo !!!

MHA torek, 15. september 2015 ob 00:10

Da so gucali prvo, ka bi jih ze nej v soboto nazej na madzarsko odpelali. Pa totih 21 ke so jih ze zgrabili, so rekli ka je nisce ne zaprosa za azil, in do tüde verjetno naze na madzarsko sli. Ovi sofer pa tude, 4500€ je doba zej ne ven ci po glovi ali na druzino, pa si te ne moga vinjete privosciti za 15€ Hjooj

TUNČEK torek, 15. september 2015 ob 10:31

Ja eni tihotapci so pač lačni penez in zlo skopi.

Dejan torek, 15. september 2015 ob 11:25

Tihotapljenje lidi je veki biznis. Še večji biznis pa je vojna.

TUNČEK je napisal/a:
Zgleja ke momo fsi praf o toten pokvarjenen sveti, migrantih pa tüdi beguncih. Še najbole se je f problem poglobija Ivek in nan tak lepo pocitira pametne glave, ke si mislijo o našen sveti. Vodijo ga korporacije, politiko krojijo korporacije, ke mo dali f skledo odločajo korporacije. Fse bi naj bilo globalno, čeglih fsi vemo, da nas globalizen dela butlne in živino ke sledi tistin dvesto vekin bogatošen ke vodijo fse na toti naši obli.
In či si nemo sami začeli kej pomogati, če je to sploh še mogoče, de nan lehko pomoga le še bog. Samo kak de to šlo ne ven se o obstoji bogo lehko dvomimo !!!


O pokvarjenen sveti pa je lepo že pred leti poveda bivši marinec Ken O'Keefe. Tüdi aktualno o Siriji:

https://www.youtube.com/watch?v=KmQw6CryE9M

MHA torek, 15. september 2015 ob 19:48

Gnes so te Madzari ne vzeli nazej tistih 14 beguncev, taka te tüde ovih 21 verjetno nede, in do lepo prinas ostale. Tako

TUNČEK sreda, 16. september 2015 ob 01:43

Ja zej mo jih pomalen začeli mi kaserati. Pa itak nede problema se so politikof pune gofle. Jaaa

jozejuz sreda, 16. september 2015 ob 20:42

"Miroljubni begunci" so že pri nas. Na madžarsko-srbski meji že delajo štalo, ki jim je domača. Kako že gre tisto, "može seljak iz sela, ali selo iz seljaka nikada"... Vlada pa se raje norca dela iz naroda in igra košarko, pred pragom pa imamo vojno in se noben ne zgane.

jozejuz nedelja, 18. oktober 2015 ob 20:56

Rusija pa zradirala te pleničarje iz obličja sveta.

http://www.rtvslo.si/svet/rusija-trdi-da-je-unicila-51-ciljev-is-ja-in-da-vedno-vec-borcev-dezertira/376629



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.