sreda, 21. januar 2026
Sledite nam:

Prlekija-on.net je največji in najbolje obiskan spletni medij v Prlekiji, ustanovljen leta 2005.

Sledite nam

Nastavitev teme

Vremen [104] - Forum

TUNČEK

Se je ne zodji, še de ga padnilo kej toto zimo, zato sen jas perejt za plüžiti.

đoužek

Ja Tunček.
Res je, zakaj se šele sedaj ponujaš za pluženje.
Jaz ba sem ga moral na roke celi dan premetavati. :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid:

:hudec: :hudec:
Ti pa kar tako celi dan plužiš.

TUNČEK

In slüžin - seveda !! :hehe:

MHA

Kak pa te račüniš? Kloboso pa špricar?

TUNČEK

Za portolofce in prjatele je zapstüj !
Za drüge pa: potni stroški, dnevnice, ločeno živleje,bencin, dodotek na stres, dodotek na mraz in vlogo, amortizacija plüga, DDV, obdelova račüna in transakcija plačila... taka -
je skoro bojše, ka vzemete lopato v roke in začnete kidati - ke češ, podjetništvo mo svoja pravila - zato ga pa vrag jemle !

:hehe: :vuuhuu: :hahaha:

MHA

Zodjih por dni pa je direkt toplo vüne, glede na to kakšo je blo en teden pret.

Dejan

Ja, bedno vreme. V krotkih rokovih bi pomalen lehko opet hodili.

MHA

Vreme je res sto navüro bedno. San nič ke preveč ne kože za sneg f prihodnosti :khmm:

Dejan

Glih fejn snega je palo za bordaje po Prlekiji :hihihi:

MHA

Po trenutnih kortah sodeč, de nasledni teden opet zimski. :toja: Po trenutnih kortah, bi se v sredo začnolo, pa fse do nedele trajalo :hejho:

Dejan

Letos brž nega kunca totega snega.

MHA

Pa praf tak, nej bo zima. San lehko bi še malo bol mrzlo blo, ka si zemla anštendik odehne, pa gamad spocrka

đoužek

:snezak:

Snega mora malo biti, da zemlja počiva.

TUNČEK

Snek je že fajn samo po cestah je bojše ka ga nega, se je cestna slüžba fsoko leto slapša.
Mi smo letos meli v Gorici sneg že trikrot. Pretloni pa je bija kumer po 20 letih. :veselko:

MHA

Cestna je vredi kak je. Dejstvo je, ka ko sneg gre, ka nemre cesta bite kak poleti. :tako: Avstrici pol meje torijo kak mi, pa se glih tak fsi vozijo.

TUNČEK

Ja to je resen. Gda smo šli v München sen vida kak so slabo plüžili avtocesto tan okoli Salzburga. Smo pač vozili bole previdno in pomalen.

Dejan

MHA je napisal/a:

Po trenutnih kortah sodeč, de nasledni teden opet zimski. :toja: Po trenutnih kortah, bi se v sredo začnolo, pa fse do nedele trajalo :hejho:

Neke malo ga je palo, nejveč bi ga nej blo v nedelo.

Glede na to, ka je v prešji zimi bila samo ena ploha s snežno kašo pa enkrat februara pol milimetra snega, ga je toto zimo že prek preveč.

TUNČEK

Zej bi pa že bija cejt da se začne pomlod.

MHA

Za pomlod de drügi mesec cejt, zej še le nej gre snek

TUNČEK

Privas naj gre, mi mo pa meli drügi tjeden pomlod, pa pika ! :hehe:

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.