Legionar sreda, 18. februar 2009 ob 17:09

tota je napisal/a:
Legionar je napisal/a:
Sploh je brezveze ka jih pri čem bremzamo, ker mo samo pokvorli odnose, ki so bli skoz celo zgodovino ok. Se sploča?Niman pojma Zej bi mi stovlali, kdo pa so nas stovlali Italijoni pa Jodlari, pa smo bli glih tak celi v lüfti. Nije to lepo, s sosidi bi si mogli biti dobri, ni pa jih stovlamo zavolo takših banalnih stvari. EU pa je itak bolj ali manj na stroni Hrvotov, pa tüdi NATO. Strateško in gospodarsko so bolj pomembni od nos, to je dejstvo.

Takak proviš...Fsa tota leta politika neje mogla rešiti mejnih vprašanj, da so brščos sami loleki. Zej pa, gi smo v EU, pa naši to iskoriščajo. Seveda, ka so Hrvoti strateško pa gospodarsko zanimivejši, samo je pač tak, ka so naši skužili, ka jih lehko bremzajo, pa to tüdi delajo. Se po eni stroni je praf, ka se meja končno reši, ne ven pa, či je izsilüvaje glih provi način...Neee
Izsilüvaje je po moje ne provi način, ker je itak jasno, kej to dugoročno pomeni; nič dobrega.A-A Slovenci smo en čüden narod; večina od nos bi vedno rinola v rit enin Jodlaron ali pa Švabon ali kerinkoli zahodnjakon (ka Amerikancof niti ne omenjan), kdo pa treba kej rihtati z našimi bivšimi južnimi brati, pa si takoj na njih tote naše komplekse zdrovimo. Nej reče što kej če, tü gre samo za to. Ker nigi drügi nemreno (ali pa nesmimo) pač nad njimi kožemo svojo 'pomembnost', ker jo samo tak lehko!Hudi Polek tega je to izvrstna priložnost ka si marginalci tipa Podobnik, Jelinčič, Joras in podobni naberejo malo političnih točk pa pridejo do 5 minut svoje slave. Pahor pa tüdi; tuče po mizi pa se dela odločnega -kao- mi bomo tokrat bronili slovenske interese. Slovenski interes bi bija bolj, ka bi si vseli za mizo pa končno enkrat zmenili!!! To bi bilo edino pravilno, tak za nos, kak tüdi za Hrvote. Se provi: vsedejo si nej za mizo, pa rešüjejo problem za problemom, od meje pa fse do varčevalcov LB pa še česa. Tak to delajo pametni pa zreli lidje!

tota sreda, 18. februar 2009 ob 17:42

Samo ka malokeri pameten f politiko ideHehe

Legionar sreda, 18. februar 2009 ob 18:07

Pa še to; politiki bi zej pozivali k temi, ka lidje nebi šli na referendum. Što pa je sploh za fse to kriv? Uni! Uni so segrevali ozračje, pa špilali na nekša domoljubna čustva pa podobno. Zapa kdo je stvor prišla skoro do vrelišča, pa bi pozivali k mirni krvi!Hudi Pred bi mislili, pa tüdi zej problemov okoli totega referenduma ne bi blo. Ker toti referendum či bo, de zayebano, ker dosti lidi je zej tüdi pod vplivon protihrvaških čustev. Glih to pa je maslo politikof!!!

Dejan sreda, 18. februar 2009 ob 18:23

Referendumi so dokaz, ka je vlada nesposobna, ka se nič nemrejo zmeniti pa morejo vedno narod sprašüvati. Venda smo rekorderi po izvedenih referendumih. Držovo mamo 18 let pa venda smo glih teko referendumov že meli Hihihi
Referendum je smiselno delati za nekšo stvor, gi ma nekši veki pomen za držovo pa družbo. Recimo tisti referendum o vstopi v EU pa NATO se mi je zdeja ok, ka se narod pita. Razni toti referendumi o trgovinah, đamijah, hrvotih, ... pa so čisto metaje keša v lüft. Zej si že fsakši, gi si nima ke začeti, lehko zaprdne pa do pobudo za referendum... Nej gre rejši jorkof kopat, bode več haska.

MHA četrtek, 19. februar 2009 ob 10:13

Se strinjan z Dejanon. Fsi takši referendumi so metaje penes fkrej. Zodje tedne sen bija prikrejšani za poročila, pa bol malo ven kak se ke dogaja, ven san ka ga Podobnik Prdec

MHA torek, 27. april 2010 ob 03:03

6. junija pa de te ze le referendum o arbitražnem sporazumi. Heoa

MILAN torek, 27. april 2010 ob 07:24

Vuuhuu če pa nišče ne ve zakej se gre

Pepek z brega torek, 27. april 2010 ob 16:51

Gre se za to, ka bodo krivdo za negativne posledice svoje odločitve naprtili narodi na pleča...

Zvončica torek, 27. april 2010 ob 20:25

Nej grejo v rit....ke bon glasüvala za nekaj kej mojo oni zarolano v nekših paperih ke še belega dneva neso vidli...kej bon glasüvala o nečen ke sploh ne ven kak pa kej? To kej trobijo po TV je vse bole tak-tak.....pa glede na našo "razprodajo" po drügi vojni se človik lehko upravičeno pita če so bli polek sestovlaja tote zadeve vsi pri zdravi pameti pa zadosta odločni??? Ne ven....na volišče bon šla, pa se venda nen za nič odločila ....razen če do papere vün vrgli pa povedali jasno in glasno pa brez mučk...

Dejan torek, 27. april 2010 ob 20:32

Pa mutijo opet z nekšimi referendumi, še osrati se ne vejo sami.

Legionar sreda, 28. april 2010 ob 12:54

Vse to je brezveze. S totin sporazmon mamo enkratno šanso, ka že enkrat rešimo toto večno štükaje s sosidi Hrvoti. Či zej nede rešeno, kda bo??? Mislec Še 20 ali pa 30 ali pa še več let mo mi trdili ka je to pa to našo, Hrvoti pa isto in nobeden nede popüsta niti za milimeter?

Ne ne, na takši način to nede šlo. A-A Fse ke mo naredili s toto trmo je to, da mo čiduže bole zastruplali medsebojne odnose in tü mislin ka smo oboji na zgübi!

MHA sreda, 28. april 2010 ob 14:18

S totin sporazumon mo rešili mejo dokončno, zato jas podpiran referendum, nej Slovenci odločimo, či čemo določitef meje na takšen način ali pa ne. Ko so risali meje na avstrisken Korošken, so tüdi pitali ljudstvo, san ovi so se odločili za Avstrijo.

Dejan sreda, 28. april 2010 ob 14:23

Ja pa še 90 let po toten "risaji" meje nega mira s ten.
Pa toti referendum glihtak nede o ničen odločja, da de se dale drek meša. To je v interesi politikov. Vači do meli eno možnost meje o čen bi se štükali pa narod pumpali.

Legionar sreda, 28. april 2010 ob 14:24

Narod o tak pomembnih vprašanjih nesmi odločati, večina naroda je itak blesava pa zmanipulirana. Zato budale o takši stvori nesmejo odločati, ker bi odločali na podlagi čustev, ne na podlagi razuma. In či mo zavrnoli referendum, problem nede rešeni dugo dugo cejta, mržnja med narodoma pa de se samo pogloblala.

MHA sreda, 28. april 2010 ob 14:30

Zanimivo kakšo mnenje moš o sodržavlonih. Treba san podrobno razložiti za ke se gre v arbitražnem sporazumi.

Dejan sreda, 28. april 2010 ob 14:33

Legionar bi rad, ka bi Dalmacijo gor do Maribora potegnoli, ka mo ne bi trebalo tak daleč do morja hoditi Hihihi

MHA sreda, 28. april 2010 ob 14:46

Heh Hehe Sovraštvo med narodoma de vedno ostalo, te pa či mo se zmenili za mejo ali pa ne. Dr. Pavliha, Cerar pa ostali so proti takšemi arbitražnemi sporazumi.

Legionar sreda, 28. april 2010 ob 14:50

Od totih svojih 'sodržavlonov' sen v živleji že dosti več hinavščine pa slabih stvari doživja kak recimo od Hrvotov. Iskreno povedano, me boli ku*ac ke što je po genih, či je človik ok je ok, či pa ne, pa jas niman ke z jin. Samo bi rad ka se tota brezvezna kregarija že enkrat kunča, pa ka se posvetimo važnešin problemon. Nihče od nos zavolo toga nede bolj bogat ali pa bolj sit, ali pa meje.

Treba pa je včosih pomisliti, ka majo v kakši stvori mogoče tüdi kej Hrvoti prav, ne pa samo Slovenci. Zake ste eni tak puni sami sebe pa zaničevalni do Hrvotov, pa nikdor ne pomislite, ka toti keri zagovorjajo blokad Hrvaške pa zavrnitev totega sporazuma mogoče tüdi nimajo vsega prav? Kak rečeno; treba je nejti kompromis, to pa so sposobni samo razumni lidje, kerih pa je meje kak bedokov. Jaaa

Legionar sreda, 28. april 2010 ob 14:53

MHA je napisal/a:
Heh Hehe Sovraštvo med narodoma de vedno ostalo, te pa či mo se zmenili za mejo ali pa ne. Dr. Pavliha, Cerar pa ostali so proti takšemi arbitražnemi sporazumi.

To neje resen. Fsaki more nekej popistiti. Na Balkani ne treba dosti, ka hitro poči, či pride do kakšega spora. In že zavolo toga, bi mogli nejti kompromis. Odnosi so resen že zastrupljeni, samo tak ka se nebi dalo rešiti, pa še ne.

Legionar sreda, 28. april 2010 ob 14:56

MHA je napisal/a:
Se strinjan z Dejanon. Fsi takši referendumi so metaje penes fkrej. Zodje tedne sen bija prikrejšani za poročila, pa bol malo ven kak se ke dogaja, ven san ka ga Podobnik Prdec

Zanimivo, ka si se še pred 2 mescoma strinja z Dejanon, ka so referendumi nepotrebni, vključno s totin o keren se menimo, pa ka bi o takših stvareh mogli odločati tisti, keri so za to izvoljeni. Hehe Nekan hitro ti mnenja spremijaš. Hihihi



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.