Almanah sreda, 28. april 2010 ob 18:15

Z vidika Luke Koper nam ne bi smelo biti vseeno za morje in se ne bi smeli truditi, da bi Hrvati prišli v EU, ker ko de se to zgodilo, naša Luka Koper zgibi ves pomen. Te de glovna postala Rijeka, nan pa de sfalilo por milijard penez in nekaj strateškega vpliva.

Ta ka če glejamo s totega vidika nam rešitev totega problema ne prinese nič, razen ka se nedo modli političari več o ten kregati. Navadni državljani SLO in HRV, pa se so in se bodo vedno dobro razmili.

MHA sreda, 28. april 2010 ob 18:29

Legionar je napisal/a:
Zanimivo, ka si se še pred 2 mescoma strinja z Dejanon, ka so referendumi nepotrebni, vključno s totin o keren se menimo, pa ka bi o takših stvareh mogli odločati tisti, keri so za to izvoljeni. Hehe Nekan hitro ti mnenja spremijaš. Hihihi


Ti pa si fsake teko cejta nekoga nejdeš ka se lehko štükaš. Či se že neke pametnega delaš, si malo bol pogledni, s čin sen se strinja z Dejanon, referendum glede vstopa Hrvotov v EU pa NATO, pa to je blo loni februara, ne pa letos dvo mesca naze.


Dejan sreda, 28. april 2010 ob 18:37

No, ka še se zej nete zavolo totih referendumov fsi fküp sposfadili.
Nesmimo pa mi popistiti niti za milimeter, preveč smo že fsega skozi zgodovino zgübili. Pa nej bo vojna, či čejo meti kakši falat Hihihi

Legionar sreda, 28. april 2010 ob 19:41

No, pred sen se malo heca, ali vseeno; či bi trebalo na toten forumi samo kimati eden drügemi pa či bi se čistar vsi z vsen strinjali, pa meli o vsen isto mnenje, te je to brezveze. Či pa mamo različna mnenja pa soočamo argumente, te pa ne ven zake bi to bila štükarija, teko o ten. Glede totega sporazuma pa ne spremenin mišleja. Či zej tega ne rešimo, te de to še lep cejt tak. Rešilo se nede nič, štükarija de dale, čiduže hüše bo, tisti keri pa gučite o vojni pa se zavedejte, ka je to zodjo, na ke bi lehko pomislili. Toto prseje pa guči v smisli "ne popüščejmo niti za milimeter" pa se mi zdijo malo smešni pa neresni. Dvo se vedno lehko zmenita samo tak, či vsaki nekej popisti. Či pa fsaki nič, te pa de takšo stanje še trajalo, ne ven komi na čast.

Zvončica sobota, 1. maj 2010 ob 00:32

Si mislin tak....lidje na eni pa drügi stroni meje se v glovnen dobro razmimo. Dosti je sorodstva po celi bivši Jugi pa Hrvaška je ne nobena izjema. Zavolo ohranjanja totih odnosov med lidmi bi bilo dobro ka se čimpret tota zadeva z mejo reši ke je že resen kak jara kača tota štorija.....pa precik penez smo že bek zmetali ka so se toti raznorazni svetovalci pri vlodi redili na naš račün - naredli pa nič. Prav bi bilo ka se papiri t.j. vsebina totega sporazuma na ejnfohen način obelodani t.j. ke pa kak so se smenili za mejo....te pa mo že znali odločiti kak pa kej. Samo bogme ne na našo škodo. Zavolo lübega mira pa ka se že vse 1x konča resen nemremo požreti vsega kej nan gdo vrže na taler ne? Najbole fer bi bilo meje nastaviti tak kak so ble prvega dneva po konci 2. vojne t.j. pret kak so Kardelj ipd. pijani mejo zarisovali.

stajerc13 ponedeljek, 17. maj 2010 ob 17:57

Denimo, da samo za hip pristanem na logiko, da je zahojeni maneken Borat Pahor res samega sebe vladar, da res razmišlja s svojo glavo in mu nihče ne diktira, kaj mora storiti (ok, sem pač ljubitelj znanstvene fantastike in pravljice so mi tudi blizu, "so what"). V tem primeru lahko samo kot amaterski poznavalec človeške psihe ugotavljam, da se bi si rad zahojeni maneken svoj osebnostni primanjkljaj lastnih nesposobnosti zgradil na umetno ustvarjenem "zgodovinskem sporazumu", na silo bi rad postal rešitelj problemov, ki jih drugi niso uspeli rešiti dve desetletji. Tudi za ceno ozemeljske celovitosti R Slovenije bi rad dokazal, da pa je "nekaj", ne le maneken na politični pisti. Vse, kar je treba storiti - važno je le, da si popravi tale nizek "rejting", ki si ga je sam prislužil s svojo brezhrbtenično mehkoglidnostjo in dejstvom, da ta koalicija ni nič drugega kot lažniv in brezobziren plenilski mafijski stroj.

Ostajajo instrument za takšne situacije. Predsednika vlade je mogoče odstraniti zaradi njegove opravilne sposobnosti. Po domače: če se preimer zboli, ali kot v tem primeru, da se mu zmeša in je zgolj samo še za na zaprti oddelek najbližje psihiatrije, je mogoče vlado razpustiti. To, da premier nima več stika z realnostjo, pa je pokazal sam: o nečem tako važnem, kot je arbitražni sporazum da ali ne, naj bi odločal kar sam, ljudje pa samo potrdili voljo ljubljenega in vsevednega vodje.

Vsi, ki temu nasprotujejo, pa so "senilni starčki" ali takorekoč izdajalci slovenskih interesov. Njegove izjave, ki smo jih deležni zadnje čase, niso vredne prvega med ministri, to so vzorci užaljenega smrkavca, razvajenega paglavca, ki izsiljuje novo igračko in pozornost okolice.

Lepo sicer, da nam je prav "po moško" ponudil svojo odgovornost (ljudje pač najbolj pogumno ponujajo, česar nimajo), ampak kaj naj si z njo počnemo državljani? Mu bomo odgovornost trgali od penzije? Ga bomo odgovorno povaljali v katranu in perju in ga v volovskem jarmu gonili mimo parlamenta? Ga bomo odgovorno javno usmrtili po kitajskem vzoru s strelom v tilnik (s pištolo za svinje, škoda metka) za vzgled drugim? Seveda ne, nič od tega. In tudi nič od odgovornosti. Fraza puhla kot majska rekdev še nikoli ni meso postala.

Poharja je treba odstraniti. Nabralo se je toliko dreka, da ga bomo čistili še dolgo časa. Vsak dan, ko je ta mafija na oblasti, pomeni za državljane vedno manjšo možnost, da bo Slovenija še sploh kdaj država vredna tega naziva. Poharja je treba odstraniti, preden doseže Slovenija tisto točko, iz katere ni več poti nazaj.

Ampak kot sem zapisal: sem pač ljubitelj znanstvene fantastike. Kaj takega se namreč dodaja samo v deželi Nije. Škoda za Slovenijo

vir:Reporter

to sen najša en komentar skerin se strijan do potankosti...

Ivek ponedeljek, 17. maj 2010 ob 19:59

O referendumi van nen nič napisa, zato gi o ten preveč regečejo tisti, ki se na to nekaj spoznajo, tisti ki mislijo ka se spoznajo, tisti ki so polek sploh gda je prilika za drek mešati, tisti ki f fsaki žüpi čejo biti prper, na konci pa pa začetki pa še politiki no politikanti.

Preštejte si še enkrat kaj je napisa Legionar, pa pamet f keblačo!

erof sreda, 19. maj 2010 ob 16:20

Sloveniji in Hrvaški ni uspelo uskladiti poteka meje

Z hrvati ne pametno posla meti Mislec


MILAN sreda, 19. maj 2010 ob 18:12

Mislec KUNCA SE MI NEMO FČAKALI

erof petek, 21. maj 2010 ob 08:30

referedum







V priponkah imamo grafični prikaz o tistem, kar bomo odločali na referendumu.

Poglejte in razmislite, da se nebo ponovil plebiscit za Koroško,

ko je zmanjkalo le nekaj glasov in smo izgubili velik del Slovenije.

optix petek, 21. maj 2010 ob 11:00

navadno zavajanje naroda na tem linku ki si ga postal:

http://www.shrani.si/f/1X/kc/Sr7ZoEz/stanje-sedaj-in-potem.pdf

"Sedanje stanje, kot ga določata Temeljna ustavna listina in Zakon o razglasitvi zaščitne ekološke cone in epikontinentalnem pasu Republike Slovenije, Ur. list RS št. 93/05"

Ce bi bilo stanje taksno v praksi bi bilo super, ampak je zelo drugacno stanje.
To da nekdo razglasi eokolosko cono se ne pomeni da je to dejansko njegovo teritorialno morje.

Mislim, da vsak pri sebi mora razcistiti ce ja ZA ali PROTI referendumu,svetovni splet je poln informacij (enostranske informacije delujejo kot hipnoza) , ne pa da poslusa kaj mu bo rekel pahor, janša, žerjav in podobni (anti)talenti.

Almanah petek, 21. maj 2010 ob 12:42

Veste kaj jaz ne prenesem...tipov ki šimfajo politike, a sami nimajo tolko jajc, da bi sami šli v to sfero in nekaj spremenili...


Zdaj vsi vut po Pahorju....naslednje volitve bo zmagal Janša, potem vsi vut po njem.....če ste vsi drugi tak dobri...pa ite vi za predsednika..pa delajte boljše...


Da vas vidimo.

Pa še malo o arbitraži...nisem ravno občudovalec Pahorja... a z vidika, da je tip primorec....mislim, da ne bo samo tak dajal primorske zemlje...tak da Piranski zaliv tu po mojem ni problem. Bolj me skrbi Hotiza.


Dejan petek, 21. maj 2010 ob 13:13

Mene pa nasploh moti v naši politiki, ker se vsi vedno bole kak s svojin delon, ukvarjajo z drügimi pa iščejo stvari, s kerimi bi jih lehko v drek porinili. Zake se fsakši ne posveti svojemi deli pa dela tisto, zakej je tan postovleni? Zato pa se tüdi som nečen aktivno spüščati v takšne stvari, ka de nešče pu meni gnojšnco vleva.

optix petek, 21. maj 2010 ob 14:28

Almanah je napisal/a:
Veste kaj jaz ne prenesem...tipov ki šimfajo politike, a sami nimajo tolko jajc, da bi sami šli v to sfero in nekaj spremenili...


Zdaj vsi vut po Pahorju....naslednje volitve bo zmagal Janša, potem vsi vut po njem.....če ste vsi drugi tak dobri...pa ite vi za predsednika..pa delajte boljše...


Da vas vidimo.

Pa še malo o arbitraži...nisem ravno občudovalec Pahorja... a z vidika, da je tip primorec....mislim, da ne bo samo tak dajal primorske zemlje...tak da Piranski zaliv tu po mojem ni problem. Bolj me skrbi Hotiza.




Yeah, twillight zone sfera Nasmeh

V politiki je vedno da eno misliš, drugo delaš, tretje govoriš narodu, če pa tega nisi še dojel, potem se v to sfero kot praviš , ne spuščaj.

Ma to s Pahorjem nima veze, vseeno je če je Janša ali Pahor v tem primeru. O vsem ti bo odločal nekdo drug, oni so samo tiste lutke na vrvicah s katerimi nekdo upravlja.
To da je Pahor primorec, gorenjec ali prlek sploh z arbitražo nima veze.
On osebno ne bo meril ozemlja niti odločal, če bomo dobili celotni Piranski zaliv in tistih 800 hektarjev pri Hotizi ali pa ne.
Ta arbitraža je nujno zlo katerega je vsilila evropska komisija , carl bildt in ameriika z namenom da se ta 19 letna parodija prekine. Vsakemu normalnemu je jasno, da vsega kar se je 19 let zagovarjalo ne bomo dobili, nekje bomo profitirali, negi pa izgubili.


Ta referendum je parodija, da si politiki operejo roke od vsega, če se zgodi črni scenarij v katerem bomo dobili minimalno, in bodo na koncu rekli narodu "sami ste na referendumu odlocali ZA oziroma PROTI".

Naj lepo oni v parlamentu prevzamejo odgovornost,saj so od ljudstva izvoljeni za opravljanje teh funkcij povrh vsega pa še predobro plačani.

MILAN petek, 21. maj 2010 ob 14:32

Vuuhuu v parlamenti so zato ka poskrbijo za svoje riti
narod pa nej pove kak če meti zrihtano tisto kej ga miči.

TUNČEK petek, 21. maj 2010 ob 16:33

Legionor ti moš praf.
Problem je samo to da toto kolobocijo že enkrat rešimo in se ne štükamo, ke itak nastrodajo samo preprosti lidje op meji samo se naj pogledne Hotizo, pa Raskrižje in doj kraje op Kolpe. Morje je tak samo voda. Piranski zalif do itak presekali na pol, takak je to po pomorsken provi , ishot na morje pa nan itak morejo dati pa fertik. To ja To ja To ja

TUNČEK petek, 21. maj 2010 ob 16:36

Dejan !
Politiki si čejo samo roke oprati s totim referendumom pa nič drügega. Tisti ke de ša na referendom najbrš nite nede veda zakaj glasüvle.

Pozdrof vsen

TUNČEK petek, 21. maj 2010 ob 16:43

MHA !

Peneze se z referendomi meče z lopotoj skoz okno, se so enkrat rekli, ka pride eden referendom dvo miljona pa neke evrof. Mislen, da bi tote peneze lehko ponücali za kaj bole pametnega.

Legionar petek, 21. maj 2010 ob 20:01

TUNČEK je napisal/a:
Legionor ti moš praf.
Problem je samo to da toto kolobocijo že enkrat rešimo in se ne štükamo, ke itak nastrodajo samo preprosti lidje op meji samo se naj pogledne Hotizo, pa Raskrižje in doj kraje op Kolpe. Morje je tak samo voda. Piranski zalif do itak presekali na pol, takak je to po pomorsken provi , ishot na morje pa nan itak morejo dati pa fertik. To ja To ja To ja


Seveda. Politiki liden itak samo pesek v oči mečejo , pa zavajajo. Del obale v Piransken zalivi je slovenske, del hrvaške. In k obali po mednarodnen pravi paše tüdi 300 metrski pas vode.Taka nega teorije ka bi celoten zaliv bija slovenski! Nemrejo Hrvoti meti obale, pripadajoče vode k obali pa ne. To bi pomenilo, ka bi obala na levi stroni zaliva bila hrvaška, kda pa bi v morje stopa, pa bi stopa v Slovenijo! To ne gre, pa to je nelogično. To je isto kak da bi meja zemlo, pripadajočega zračnega prostora pa ne! Hihihi Nejveč ke lehko Slovenija tan iztrži je to, ka dobi 2/3 zaliva.
Kapa se izhoda na odprto morje tiče, pa je stvor jasna, to urejajo mednarodni predpisi pa zakoni in prosti izhod na odprto morje ma vsaka držova na sveti, tüdi tiste ke nimajo morja!

erof torek, 25. maj 2010 ob 08:19

z ali brez refereduma do itak politika naredla po svoje



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.