Ka smo Prleki künštni lidje, je tak znona stvor. Dere pa toti künštni lidje fküper stopijo in rečejo, ka treba nekej novega zmisliti pa narediti, te nega tote sile na sveti, kera bi jih lehko stovila.

Malo heca pa norij, malo risničnega živleja pa dela, nekej storih že skoro pozablenih šeg pa navod, pri fsen pa puno zdrave kmečke pometi in modrosti in grotale so zanimive oddaje Künštnih Prlekof.

Fse naredimo sami pa domaji. Fsakši teko pa tisto, kej nejbole loda. Med nami nega profesijonalnih scenaristof, režiserof in filmskih igralcof. So pa tü lidje, keri bi radi za našo deco ovekovečili bor malo živleja f Prlekiji. Tistega lepega in mirnega živleja, kerega smo živeli pred, kak je med nos prišla visoka tehnika in začela fse spremijati.

Obiščite tudi spletno stran www.kunstni-prleki.si.

Künštni Prleki - Recept za vino

Provemi Prleki nesmi vino f pivnici nigdor sfaliti. Či momo premalo goric, ali či je trsje bole slabo obrodilo, te pač moremo vino napraviti.

ponedeljek, 27. november 2006 ob 14:47

Künštni Prleki - Nevole z mošton

Eno por dni po prešaji pa začne mošt f polovjokih smrdeti, šümeti, blobotati in žlobodrati. Zavolo jega se po Prlekiji godijo joko čüdne riči. Marsikeri vinski brat obleži v jorki, lidje se sfajüvlejo, spotere se ogromno posode... Fsi že kumej čokamo, ka de priša sveti Martin in de nan ...

torek, 28. november 2006 ob 16:20

Künštni Prleki - Miklošovo

Keri deca so bili krez leto pridni in so lepo bogali, tisti se nemajo česa bojati. Od skrbi lehko čokajo, ka de jin Mikloš prnesa kakšo lepo darilo. San bog pa se nej usmili tistih fačokof, keri so bili bodikej in so si jih parkli naglednoli.

četrtek, 18. januar 2007 ob 20:51

Künštni Prleki - Žgajara

Pri želočnih težovah, kakšen hüšen prehlodi, ali pa dere nas kera ščrbaja boli, je nejbojšo vroštvo prova domaja žganica. Künštni Prleki jo pridelüvlemo na ekstra zapleteni pa zahteven način.

ponedeljek, 5. februar 2007 ob 12:36

Künštni Prleki - Koline, 1. in 2. del

Ednok sred zime grota gujdek glih zadosta debeli pa masten, ka bomo z jega naredili dobre klobose. Noži so nabrüšeni, krop v alfi vre, pa tüdi žganični čej je že kühani. Zej še čokamo samo, ka pride glovni mesor, te pa... Koline so ne špilarija, pač pa je to resen posel. Dere gujdeka s ...

ponedeljek, 12. februar 2007 ob 18:105

Künštni Prleki - Pokop fašenka

Za fse nevole na toten sveti je krif Fašenk. Na našo veko veselje ga je bugec vzeja k sebi. Kak fsakšega drügega mrliča, moremo tüdi Fašenka pospraviti. Ka pa nebi fakin od mrtvih stana, bomo ga rojši skürili.

četrtek, 5. april 2007 ob 10:37

Künštni Prleki - Manevri

Prleška tejna slüžba je zezvedla, ka nas mo neše mejnigo napadnoti. Nenok je bila razglašena splošna mobilizacija. Naša vojska se na manevrih priprovla na bitko, f keri bomo sovrožnika napali s treh front.

torek, 17. april 2007 ob 18:47

Künštni Prleki - Düh po benzini

Cejt je, ka se tüdi naš Pepek modernizera, ka nede več riva totega jegovega storega pecikla gor po bregi. Vrli mehaniki mu fküper skleplejo mopek, s kerin bode pomoga postovlati svetovni rekord.

petek, 18. maj 2007 ob 09:04

Künštni Prleki - Vrtečjaki

Dere babice pa dedeki priženejo malo dečiko v vrteca, te se spotijo, kak je bilo lepo, pa kej fse so naštimovali dere so bli oni tak mali. Škoda ka je fse to že dovno minolo.

četrtek, 31. maj 2007 ob 11:54

Künštni Prleki - Priftrogar

Kej bi si le lidje začeli, či nebi bilo priftrogarof, keri nan prinesejo cejtnge, tü pa tan kakšo pismo, še bole poretko pa penzijo. Priftrogari fse znojo, kej se ge godi, ne znojo pa, kej fse se lehko jin zgodi.

sobota, 30. junij 2007 ob 16:05

Künštni Prleki - Kalüžaje

Čiglih se lehko kalüžamo f kadi, f potoki, ali pa v ribniki, smo se Künštni Prleki odločili, ka bomo tüdi mi meli toplice in to toplice na bregi, tak ka bodo meli turisti razgled po celi Prlekiji. F toten momenti začnemo kopati.

ponedeljek, 27. avgust 2007 ob 13:48

Künštni Prleki - Klopotec

Keri virt v goricah nema postovlenega klopotca, tisti nede nigdor meja brotve tak kak se dohoja. Za pošteni klopotec se začne materjol fküper sprovlati že sred zime.

sreda, 19. september 2007 ob 12:14

Künštni Prleki - Brotva

Na redi je nejlepšo opravilo v goricah. Gnes bomo pobrali, kej smo z božjoj pomočjoj krez leto pripovali. Joj kak je slatko! S totega grozdja pa bode Martinek lehko resen provo vino nareda.

četrtek, 11. oktober 2007 ob 22:13

Künštni Prleki - Kožühaje

Karuzo smo potrgali. Zej čoka na škedji, ka pridejo kožihoči. Čiglih je küp veki kak oslica, je na kožühari sigdor lüšno pa veselo.

četrtek, 29. november 2007 ob 20:09

Künštni Prleki - Hüda zima

Keri se je ne provi cejt prikredja na zimo in si je ne zadosta drf fküper sprava, tistega bi zej joko zeblo, či nebi bija künšten in se nekak znejša.

nedelja, 20. april 2008 ob 18:04

Künštni Prleki - Šolari

Tüdi mi smo negda hodili f šolo. Čiglih nas je fse drügo bole zanimalo in smo učitele bole čemerili, kak jih poslüšali, pa smo se tüdi nekej nafčili.

sreda, 23. april 2008 ob 23:23

Künštni Prleki - Balonari

Tüdi Künštni Prleki bi radi ednok leteli po lüfti. Balon smo si zašili, fsa oprema je kredi, ekipa fküper pozvona, samo leteti še ne znomo. »Düjo Šeka! Gremo se vičit v Bokofce...«

četrtek, 29. maj 2008 ob 09:32

Künštni Prleki - Lončarija

Dere si neroden in se ti ročka spotere, te ti lehko pomoga samo lončarski mejster. Čiglih jih je gnesden že bole malo, pa sta mela Klumpa pa Pepek srečo, ka sta naletela na provega lončora.

sreda, 13. avgust 2008 ob 12:48

Künštni Prleki - Pastiri

torek, 21. oktober 2008 ob 22:05

Künštni Prleki - Košja

sobota, 13. junij 2009 ob 11:25