Pustolovščine malih Frančiškovih otrok v Asiškem Veržeju

Na počitniški tabor so prišli otroci iz Veržeja, Ljutomera, Lenarta in Slovenske Bistrice

Jože Žerdin, sreda, 15. julij 2015 ob 09:19
Počitniški Frančiški tabor

Počitniški Frančiški tabor

V Veržeju je potekal tabor Frančiškovih otrok z naslovom »Pustolovščine malih Frančiškovih otrok v Asiškem Veržeju«. Organizatorji so Veržej spremenili v mini Assisi in ves čas tabora bivali v DUO Kampu, ki so ga poimenovali Kamp Assisi. Tabora se je udeležili 34 otrok iz Veržeja, Slovenske Bistrice, Lenarta in Ljutomera.

Letošnje geslo Frančiškovega tabora je bilo »Dober dan, dobri ljudje«. Taborili so v šotorih in zemljankah ter spoznavali življenje svetega Frančiška. Tabor so začeli z jutranjo molitvijo, z dvigom zastave in dan so končali z večerno molitvijo in s spustom zastave. Otroci so čez dan igrali nogomet in razne druge športne igre, imeli so tudi ustvarjalne delavnice, kjer so izdelovali obeske, škatlice in druge ročne izdelke. Hodili so se tudi kopat v bližnje Terme Banovci, kjer so se kopali in igrali velike vodne igre. Ob večerih so ob ognju v kampu v Veržeju tudi pajali kruh, pripravili so veseli večer, imeli so tudi nočni kino.

Tabor so ob koncu zaključili s sveto mašo in piknikom, ki je bil na dvorišču Marijanišča, kajti takrat so se jim pridružili njihovi starši. Šest dni veselja je prehitro minilo, kajti otroci so se med seboj dobro spoznali in stkali razna prijateljstva med seboj. Otrokom bo ta tabor ostal v velikem spominu in otroci se že veselijo naslednjega leta, ko bo zopet počitniški Frančiški tabor. Za otroke so skrbeli animatorji, domači župnik Jože Brečko, sestra Pavlina Kolbl in sestra Zalika Svenšek.


Več v Kultura in izobraževanje