Pomurski tehnološki center v Ljutomeru

Delovni pogovor v Mladinskem centru Prlekije

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. avgust 2015 ob 11:57
Delovni pogovor v MCP

Delovni pogovor v MCP

V Mladinskem centru Prlekije so se nedavno sestali na delovnem pogovoru predstavnici Pomurskega tehnološkega parka Marjetka Jakob in Anita Gjerek in Mladinskega sveta Ljutomer, Nina Stegmüller ter prleškega mladinskega centra – Branko Makovec, Saška Škrjanec in Rudi Stegmüller. Namen je bil, da se spoznajo, poiščejo skupne cilje ter prediskutirajo možnosti za sodelovanje na področju podjetniškega osveščanja mladih v Prlekiji.

Pomurski tehnološki park deluje že od leta 2003, do leta 2008 kot Mrežni pomurski podjetniški inkubator s sedežem v Murski Soboti. Lastniško strukturo tehnološkega parka sestavljajo Regionalna razvojna agencija Mura, Mestna občina Murska Sobota, Občina Ljutomer in Občina Odranci. Tehnološki park ima v Murski Soboti v upravljanju pisarniške in proizvodne kapacitete. S prostorskimi kapacitetami pa razpolaga tudi v Ljutomeru na Prešernovi ulici 2. Vsi pisarniški prostori so opremljeni s pohištvom, urejen je dostop do interneta, prav tako je na razpolago parkirišče. Želja ljutomerske lokalne skupnosti, tukajšnjih mladinskih struktur, nenazadnje prleških podjetniških struktur kot tudi samega tehnološkega parka pa je, da se aktivnosti glede pospeševanja podjetništva v Prlekiji še občutno povečajo.

Zato vabijo potencialne podjetnike, študente, skupine posameznikov s poslovno idejo ali podjetne posameznike željne podjetniškega znanja, pa tudi že obstoječa podjetja, da se v času uradnih ur, to je vsak torek in četrtek od 8.00 do 14.00 ure oglasijo v poslovni enoti Pomurskega tehnološkega parka na Prešernovi 2 v Ljutomeru. Kontakt je tudi možen po e-mailu: marjetka@p-tech.si; anita@p-tech.si ali 051 383 979, več podatkov pa je dosegljivih tudi na www.p-tech.si.

Na pogovoru so se dogovorili, da bo v septembru organizirano srečanje z mladimi s poudarkom na podjetniških aktivnostih, katerega bodo skupno realizirali Občina Ljutomer, Mladinski svet Ljutomer in Pomurski tehnološki park. Mladinske strukture bodo pripravile nabor tematik posameznih seminarjev – delavnic, ki bi bile interesantne za mlade v Prlekiji ter bi jih brezplačno izvedel Pomurski tehnološki park, nudili pa bodo tudi pomoč pri posredovanju vabil in programov dogodkov s področja pospeševanja podjetništva preko dostopnih kanalov. Pomurski tehnološki park, z željo po aktiviranju podjetniške miselnosti med mladimi, tako že nudi podjetniškim talentom brezplačne prostorske kapacitete – delovna mesta v sklopu coworking-a in brezplačna usposabljanja za podporo uspešnemu poslovnemu načrtovanju, vse od osebnega svetovanja za pripravo na ustanovitev in zagon podjetja. Izvajajo se tudi programi za mlada – start-up podjetja kot tudi programe mentoriranja in usposabljanja, ki so za mlada podjetja brezplačni. Ugodnosti pa ponujajo tudi ostalim – zrelim podjetjem.

Predvidene aktivnosti v letu 2015 pa še so: - natečaj za najbolj inovativno podjetniško idejo ljutomerske občine; - podjetniški program »Izzivi mladim«; - delavnice in seminarji aktualnih tematik: Izdelaj si spletno stran - Mozilla Webmaker – 12. septembra in Optimizacija spletne strani – 6. oktober.

Tekst: Saška Škrjanec
Foto: Branko Makovec


Več v Kultura in izobraževanje