Na Sp. Kamenščaku slovesno odprli prvo učno točko v Prlekiji

Na sedežu Mladinskega centra Prlekije je potekala slovesna otvoritev učne točke, prve tovrstne točke v Prlekiji in tretje v Sloveniji

Prlekija-on.net, petek, 7. avgust 2015 ob 10:23
Otvoritev učne točke

Otvoritev učne točke

V četrtek, 6. avgusta, je v sklopu praznovanja 59. praznika Občine Ljutomer na sedežu Mladinskega centra Prlekije - združenja NVO (socialnega podjetja na Sp. Kamenščaku) potekala slovesna otvoritev učne točke, prve tovrstne točke v Prlekiji in tretje v Sloveniji.

Dogodka, posvečenega prazniku Občine Ljutomer in 20-letnici delovanja Mladinskega centra Prlekije, so se med drugim udeležili tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, direktorica Life Learning Academie Marjetka Kastner in Tadej Slapnik, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade RS, zadolžen za NVO, civilni dialog in socialna podjetja. Vsi so nato skupaj s predsednico MSL Nino Stegmüller slavnostno odprli učno točko.

V kulturnem programu je nastopila partnerska nevladna organizacija - društvo Godba na pihala Sveti Jurij ob Ščavnici. Po uradnem delu programa se je nadaljevalo druženje s pogostitvijo.

Neformalno usposabljanje za mlade in druge
Učeča točka je brezplačno, vsem dostopno mesto, kjer potekajo najrazličnejše oblike neformalnega usposabljanja za mlade ter druge zainteresirane posameznike in skupine.

Učeča se točka omogoča učinkovit, aktiven in sodoben pristop k neformalnim oblikam učenja. Vključene spodbuja k samostojnosti in lastni aktivnosti, ki je za uspešno učenje ključnega pomena, na razpolago pa je tudi mentorska pomoč. Z aktivno vključitvijo si lahko posamezniki izboljšajo svoje življenje, obogatijo svoje znanje in postanejo bolj konkurenčni pri iskanju zaposlitve.


Več v Kultura in izobraževanje