Prleški sejem je letos potekal s poudarkom na domačih ponudnikih in izdelkih

Za zabavo so skrbeli Ansambel Opoj in Mladi Pomurci, zvečer pa je sledila še zabava z Manco Špik in ansamblom

Prlekija-on.net, nedelja, 9. avgust 2015 ob 13:02
Prleški sejem 2015

Prleški sejem 2015

V soboto, 8. avgusta, je v Ljutomeru potekal Prleški sejem, ki je bil letos v organizaciji Občine Ljutomer in LTO Prlekija Ljutomer.

Tokratni sejem je potekal nekoliko drugače, kot prejšnja leta, in kot je v uvodu povedal Andrej Vršič, direktor LTO Prlekija Ljutomer, so se s sejmom vrnili v preteklost, kot je sejem nekoč potekal s poudarkom na domačih obrtnikih in izdelkih. Nekaj besed so pred uradnim odprtjem povedali še županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, predsednik Turistične zveze Slovenije, Peter Misja in predsednica Pomurske turistične zveze, Barbara Kolenc. Vse zbrane so nagovorili še predstavniki pobratenih občin Fulnek in Užice ter Vinska kraljica Slovenije, Sandra Vučko. Program sta povezovala Andrej in Mateja, letošnja posebnost sejma pa je bila razporeditev sejemskih prostorov in poimenovanje po avenijah.

Foto:
Prleški sejem iz zraka
Letos so pripravili tudi bogat program za otroke z različnimi delavnicami in predstavami. Kulturni program se je pričel z nastopom Ljutomerskega okteta, Godbe na pihala KD Ivan Kaučič Ljutomer, folklorne skupine iz Male Nedelje in tamburaške skupine Mlade strune. Nato sta nastopili glasbeni skupini Ansambel Opoj in Mladi Pomurci, zvečer pa je sledila še zabava z Manco Špik in ansamblom.

Sejem se je odvijal "po celen Lotmerki" s široko izbiro sejemske robe, predstavitvijo društev, domače obrti ter bogato kulturno, gostinsko in kulinarično ponudbo, tudi letos pa smo mi poskrbeli za hitro izdelavo fotografij za promocijo sejma in spomin na dogajanje na samem sejmu.


Več v Družabno