Prleški sejem iz zraka

Večina jih je pozdravila idejo o razporeditvi prodajalcev in da se je na osrednjem delu sejma dalo prednost izdelkom in ponudbi, ki je značilna za naše kraje

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. avgust 2015 ob 12:183
Prleški sejem iz zraka

Prleški sejem iz zraka

Letošnji Prleški sejem je za nami. Potekal je nekoliko drugače, kot prejšnja leta, letos v organizaciji Občine Ljutomer in LTO Prlekija Ljutomer.

Tokrat je bil poudarek na tradiciji izpred let, v ospredju pa so bili domači prodajalci in izdelki. Tudi sami smo neposredno na prizorišču pri obiskovalcih preverili, kako se jim je zdel koncept letošnjega sejma, in velika večina je potrdila, da je sprememba šla v pravo smer, praktično vsi pa so pozdravili idejo o razporeditvi prodajalcev in da se je na osrednjem delu sejma dalo prednost izdelkom in ponudbi, ki je značilna za naše kraje.

Foto in video:
Prleški sejem 2015
Prleški sejem bi tako v naslednjih letih moral nadaljevati to smer, s poudarkom na lokalni ponudbi, kar je nenazadnje tudi namen sejma - promocija lokalnega, prleškega, ter da ne (p)ostane še eden izmed sejmov plastike in kiča. Pri sami organizaciji so sicer bile še določene pomanjkljivosti, ki pa niso bistveno vplivale na samo izvedbo sejma in so pri organizaciji tako velike prireditve običajne ter se jih lahko drugo leto z letošnjimi izkušnjami odpravi.

Reportažo iz sejma lahko vidite tukaj, spodaj pa še je nekaj fotografij sejma iz zraka, ki jih je posnel Ludvik Rogan.

Kako pa se je na sejmu zdelo vam? Sodelujte v naši anketi.


Več v Zanimivosti