Pri Svetem Juriju ob Ščavnici je potekal že 11. oratorij

Na oratoriju se je družilo in zabavalo 25 animatorjev in 92 otrok iz župnije in okolice

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. avgust 2015 ob 09:40
11. oratorij pri Sv. Juriju ob Ščavnici

11. oratorij pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Od 3. do 7. avgusta je pri Svetem Juriju ob Ščavnici potekal že 11. oratorij. Na njem se je družilo in zabavalo 25 animatorjev in 92 otrok iz župnije in okolice.

Pod vodstvom župnika Boštjana Ošlaja, kateheta Andreja Omulca, katehistinje Mirjane Ljuboje Olaj in s pomočjo animatorjev je bilo pri Svetem Juriju ob Ščavnici spet veselo. Otroci so pod geslom letošnjega oratorjia Hočem biti svet spoznavali nadobudnega fantiča Dominika Savia. Dominik Savio je bil deček, ki je pri petih letih postal ministrant, pri sedmih letih je prejel zakrament prvega svetega obhajila, pri štirinajstih letih pa je sklenil svojo zemeljsko življenje. Skozi svojo celotno pot se je trudil postati svet.

Prvi dan oratorija so začeli z dvigom zastave in himno. Sledila je jutranja molitev ter zgodba. Nato so se animatorji in otroci razdelili v skupini ter nadaljevali s katehezami. Kmalu so otroci pri osmih različnih delavnicah preizkusili svoje spretnosti. Popoldne pa so si krajšali čas z velikimi igrami.

V torek je prva polovica dneva potekala enako kot v ponedeljek, popoldne pa so otroci pokazali svoje manekenske in pevske sposobnosti na modni reviji ter karaokah. Skozi celotno predstavo je otroke spremljala nadvse stroga žirija.

V sredo so se odpravili na izlet na Otok ljubezni v Žihlavo. Na poti so otroci skupaj z animatorji premagovali različne ovire. Na cilju je sledila slovesna sveta maša, po njej pa jih je čakalo obilno kosilo. Nato so se počasi spet odpravili proti župnijskem dvorišču.

V četrtek je sledilo kopanje na Letnem kopališču Ljutomer.

V petek pa so imeli na šolskem igrišču vodne igre. Oratorij so zaključili predčasno, saj je večer sledila zaključna prireditev. Na njej so se predstavile posamezne skupine, animatorji in oratorijski talenti. Po prireditvi so skupaj s starši odšli na župnijsko dvorišče, kjer so spustili zastavo in si ogledali razstavo, na kateri so bili izdelki otrok.

V nedeljo pa so se ob 10.00 zbrali pri sveti maši, kjer so se s sodelovanjem in petjem zahvalili za čudovit teden.


Več v Kultura in izobraževanje