Matej Pučko se seli v drugo špansko ligo

Pučko bo odslej svoje bogato nogometno znanje kazal v Španiji pri klubu iz Pamplone, ki je bil desetletja prvoligaš

Prlekija-on.net, torek, 11. avgust 2015 ob 11:41
Matej Pučko

Matej Pučko

Matej Pučko iz Šalincev, igralec Luke Koper in mladi slovenski reprezentant, ki izhaja iz veržejske nogometne šole, se seli v drugo špansko ligo k Osasuni, kjer bo sprva nastopal kot posojen igralec.

Pučko bo tako svoje bogato nogometno znanje kazal v Španiji pri klubu iz Pamplone, ki je bil desetletja prvoligaš. V zadnjih letih je klub padel v finančno krizo, lansko sezono so se komaj rešili izpada v tretjo ligo, trenutno pa nastopa v drugi španski ligi. A so pri klubu odločeni, da se vrnejo na pota stare slave, pri tem pa jim bo zaenkrat kot posojeni nogometaš pomagal tudi Pučko. Po izteku sezone ga bo klub lahko tudi odkupil od Kopra.

Pučko se je kalil v Veržeju, nase opozoril pri Aluminiju iz Kidričevega, od leta 2011 naprej pa je igral za Luko Koper, kjer je v 134 nastopih dosegel 23 zadetkov. Zadnja dva zadetka na uradnih tekmah za Koper je Pučko dosegel proti Vikingurju iz Reykjavika v kvalifikacijah za Evropsko ligo. Edinega v gosteh ter enega na povratni tekmi v Kopru. Kljub temu je bil nato na obeh tekmah s Hajdukom le rezervist, predvsem pa pod trenerjem Rodolfom Vanolijem ni dobival priložnosti v napadu, temveč le na krilnih položajih vezne linije.

21-letni Pučko je tako našel novo sredino, saj že nekaj časa ni bil zadovoljen z igralnim časom niti z igralnim položajem v Kopru.


Več v Šport