Veržej z zmago nad Šenčurjem na vrh lestvice

Šenčur - Farmtech Veržej 2:3 (2:3)

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. avgust 2015 ob 13:001
Farmtech Veržej

Farmtech Veržej

Članska ekipa Farmtech Veržej, je v soboto, 15. avgusta, odigrala 2. krog v 2. SNL 2015/2016. Nasprotnik je bil Šenčur, ki je tudi v sedmem medsebojnem srečanju v 2. SNL moral priznati premoč Prlekom. Veržej je slavil z 2:3.

Gostje iz Veržeja so povedli že v 7. minuti, ko je zadel David Vinkovič. Sledilo je hitro izenačenje domačih v 10. minuti, ko je bil uspešen Samo Kokalj, a so gostje spet hitro povedli. V 17. minuti je zadel Borut Lukač, a tudi to vodstvo Veržeja ni zdržalo dolgo, saj je že v 21. minuti bil rezultat ponovno poravnan na 2:2. Še drugič je za domače zadel Kokalj. David Vinkovič je nato v 34. minuti s svojim drugim zadetkom postavil končni rezultat, saj v drugem polčasu ni bilo več zadetkov.

Veržej je od 57. minute igral z igralcem manj, ko je direkten rdeči karton dobil Arpad Vaš, kar pa domačinom ni uspelo izkoristiti in tri točke so odšle v Veržej, ki je s štirimi točkami vodilni na lestvici. V sredo sledi pokalna tekma v Izoli, nato pa v soboto štajerski derbi proti Dravi Ptuj, ki ima enako število točk na drugem mestu lestvice.

Šenčur - Farmtech Veržej 2:3 (2:3)
200; Kokalj 10., 21.; Vinkovič D. 7., 34., Lukač 17.
RK: Vaš 57. (Veržej)

Šenčur: Žlebnik, Zukanovič, Schwarzmann, Splichal, Burkeljca (85./Pavlin), Markič, Jogić, Kokalj, Mlakar, Cesar, Eržen (78./Jurišić)

Farmtech Veržej: Andrejč, Polajžer, Kavaš (84./Mauko), Kaučič, Čuk, Lukač, Trstenjak (80./Vok), Petek, Ropoša (60./Dobaj), Vaš, Vinkovič D.

Ostale tekme:
Kalcer Radomlje - Zarica Kranj 1:0 (1:0)
Drava Ptuj - TKK Tolmin 2:1 (0:1)
Ankaran - Aluminij 0:0 (0:0)
Triglav Kranj - Roltek Dob 0:2 (0:2)

Kadeti in starejši dečki remizirali, mladinci izgubili
Kadetska ekipa je zasluženo osvojila točko proti favoriziranim Gorenjcem. Veržejci so dvakrat povedli - Daniel Grebenar (1. min, 11-m) ter Vito Morec (43. minuta), a so gostje uspeli dvakrat izenačiti. V zadnjih minutah bi lahko ostale vse točke doma, a je gostujoči vratar izvrstno ubranil strel iz bližine. Mladinska ekipa je vse tri zadetke prejela v prvem polčasu. Gostje so zadeli v 13. minuti z evrogolom iz razdalje, nato dve minuti pozneje izkoristili zmedenost v veržejski obrambi. Domačini so v 28. minuti zastreljali najstrožjo kazen. Končni rezultat srečanja so gostje postavili v 35. minuti.
V petek sledi gostovanje proti Rudarju iz Velenja. Tekma bo v Šoštanju.

V 1. krogu 1. lige starejših dečkov so veržejski fantje pokazali veliko mero borbenosti in zasluženo osvojili točko proti favoriziranim gostom iz Krškega. V soboto sledi domača tekma proti novincu v ligi Gerečja vas Hajdina.

Kadeti:
Farmtech Veržej - Triglav 2:2 (1:1)

Mladinci:
Farmtech Veržej - Triglav 0:3 (0:3)

Starejši dečki:
Farmtech Veržej - Krško 0:0


Več v Šport