Pomerili se bosta odbojkarski ekipi Panvita Pomgrad in reprezentanca Slovenije U21

OK Panvita Pomgrad se pripravlja na novo sezono v 1. odbojkarski ligi Slovenije

Prlekija-on.net, sreda, 19. avgust 2015 ob 09:14
Tekma bo v petek, 28. avgusta 2015, ob 19.00 uri, v dvorano OŠ I - Murska Sobota

Tekma bo v petek, 28. avgusta 2015, ob 19.00 uri, v dvorano OŠ I - Murska Sobota

Odbojkarska ekipa Panvita Pomgrad se že pripravlja na novo sezono v 1. odbojkarski ligi Slovenije. V okviru teh priprav se bodo igralci v petek, 28. avgusta 2015, ob 19.00 uri, pomerili z mladinsko reprezentanco Slovenije (U21).

Za mladinsko reprezentanco Slovenije standardno nastopata tudi člana Panvite Pomgrad Urban Drvarič - podajalec prve ekipe in nova okrepitev Panvita Pomgrada Jakob Rojnik, ki igra na poziciji sprejemalca in je do nedavnega bil član kluba Šoštanj-Topolšice.

OK Panvita Pomgrad iz Murske Sobote se v novi sezoni obeta kar nekaj premikov in sprememb. Klub se sicer ponaša z več desetletno tradicijo ter aktivno deluje in utrjuje tradicijo odbojke v Pomurju. Članska ekipa Panvita Pomgrad nastopa v prvi državni odbojkarski ligi v kateri zaseda visoka mesta.

Ekipo iz Murske Sobote uspešno vodi domači strateg Dejan Fujs, ki bo v letošnji tekmovalni sezoni lahko računal na pet novih igralcev. Vrste Panvita Pomgrada so zapustili trije igralci, reprezentančni bloker Uroš Pavlovič, ki bo kariero nadaljeval v avstrijskem podprvaku Posojilnici Dobu in libero Tin Vrabl. Omenjena igralca sta po besedah Dejana Fujsa sprva sicer obljubila, da bosta kariero nadaljevala v dresu Panvite Pomgrada, a sta se pozneje premislila in zapustila Mursko Soboto. Za Panvito Pomgrad v prihodnji sezoni prav tako ne bo več igral sprejemalec Blaž Ajlec, ki bo igral za ljubljanskega drugoligaša Črnuče ACH.

Tako bodo vrzel z odhodom trojice igralcev v prekmurskem prvoligašu skušali zapolniti z organizatorjem igre Tinetom Kvasom, nekdanjim igralcem Calcita Volleyballa, mladinskim reprezentančnim sprejemalcem Jakobom Rojnikom in liberom Rokom Menihom. Oba sta v minuli sezoni igrala za Šoštanj Topolšico. Ekipo bosta dopolnila tudi izkušeni bloker Dalibor Šmitran, ki se po letu dni vrača na odbojkarsko igrišče in Mitja Pečnik, ki prijaha iz lastnega podmladka odbojkarske šole Panvita Pomgrad.

V začetku avgusta so odbojkarji Panvita Pomgrada že začeli s pripravami na novo sezono. Doslej so za zaprtimi vrati odigrali dve prijateljski tekmi proti reprezentanci Kitajske U21, proti kateri so klonili 3:0 in reprezentanci Irana U21, proti kateri so prav tako izgubili 3:1.

»Trenutno se še pozna, da ekipa še ni dovolj uigrana, kar je za ta ciklus priprav normalno. Verjamem, da se bodo igralci do začetka sezone ubrano uskladili,« še dodaja Dejan Fujs.

V OK Panvita Pomgrad so ponosni, da sta dva njihova igralca tudi člana slovenske reprezentance, ki bosta svojo zagnanost in sposobnosti pokazala tudi septembra v Mehiki.

Vljudno vabljeni v petek, 28. avgusta 2015, ob 19.00 uri, v dvorano OŠ I - Murska Sobota.

Spektakel zagotovljen!

Pokrovitelj tekme je Skupina Panvita

Vstopnice bodo v prodaji na vhodu v dvorano eno uro pred pričetkom srečanja po enotni ceni 4,- EUR. Mladi do 12.leta imajo vstop prost.

Ker se tudi reprezentanca Slovenije U21 pripravlja na svetovno prvenstvo v odbojki, ki bo letos potekalo od 11. do 20. septembra v Mehiki, bo tokratna tekma 28.8. v Murski Soboti zagotovo zanimiva.

Letošnje svetovno prvenstvo v odbojki gostita mesti Tijuana in Mexicali. Slovenska mladinska reprezentanca bo nastopala v Mexicali v skupini D, nasprotniki bodo reprezentanti Italije, Francije in Japonske. Najboljši mladinci Slovenije so se na prvenstvo uvrstili letos maja, ko so za ta podvig poskrbeli na kvalifikacijskem turnirju v Novi Gorici, na katerem so bili nasprotniki mladinski reprezentanti Rusije, Belgije in Nemčije. V odločilnem srečanju so proti Nemčiji oddali prvi niz, potem pa z odlično igro stvari postavili ne svoje mesto in dobili naslednje tri za zmago s 3:1. Nemci so bili tudi edini, ki so našim mladincem uspeli odvzeti niz.


Več v Šport