Kot eden zadnjih letos, je zapel še klopotec malonedeljskih vinogradnikov

Gostitelji letošnjih pohodnikov so prejeli zahvale

Branko Košti, ponedeljek, 24. avgust 2015 ob 13:381
Postavljanje klopotca DV Mala Nedelja

Postavljanje klopotca DV Mala Nedelja

V soboto, 22. avgusta, se je številnim klopotcem, ki že veselo naznanjajo jesen in s tem bližajočo trgatev, pridružil še klopotec Društva vinogradnikov Mala Nedelja. Le ti svoj društveni klopotec po tradiciji postavljajo en teden pozneje, saj člani društva na dan Marijinega vnebovzetja, klopotce postavljajo v svojih vinogradih.

Vinogradniki in gostje so se zbrali na sedežu društva v Moravcih, se najprej okrepčali, malo popili in se nasmejali skečem, katere so odigrali člani Ljubiteljskega dramskega društva iz Sv. Jurija ob Ščavnici. Temu je sledilo glavno dejanje popoldneva, postavitev klopotca. To odgovorno nalogo sta opravila Jožef Ritonja in Stanislav Filipič, ob podpori in strokovnih napotkih opazovalcev, kateri so ju, ko je klopotec zapel, nagradili z aplavzom ter seveda vse skupaj podmazali, svoja grla in klopotec.

Ob koncu protokolarnega dela sta predsednik društva Anton Žinko in vinska kraljica društva Martina VIII, Danijela Rožman, podelila zahvale vinogradnikom, kateri so ob letošnjem Pohodu od kleti do kleti, prijazno odprli svoje kleti pohodnikom in jih pogostili.

Kot se za veselo družbo spodobi, kar vinogradniki in ljubitelji vina prav gotovo so, so se ob zvokih znanega prleškega glasbenika Simona Cokana, prijetno zabavali do večernih ur.


Več v Družabno