Prostovoljci KORK Radoslavci med sebe povabili mlade

Praktične oskrbe poškodovanca so reševali s sanitetnim materialom, urili so namestitev nezavestnega v pravilni položaj in se preko demonstracij učili oživljanja in dela z AED aparatom

Prlekija-on.net, nedelja, 30. avgust 2015 ob 13:18
Izobraževanja KORK Radoslavci

Izobraževanja KORK Radoslavci

V obliki usposabljanja in izobraževanja o nudenju prve pomoči smo prostovoljci KORK Radoslavci v četrtek, 27. avgusta 2015, med sebe povabili naše mlade iz krajevne skupnosti.

Praktične oskrbe poškodovanca smo reševali s sanitetnim materialom, urili smo namestitev nezavestnega v pravilni položaj in se preko demonstracij učili oživljanja in dela z AED aparatom. Demonstracije sta prikazovala prostovoljca in člana ekipe za prvo pomoč, Aleš Ploj in Anja Kuhar. Med nami je bila tudi sekretarka OZRK Ljutomer, Maša Germšek. Mladi so se pogumno in številčno odzvali povabilu, da tudi sami poskušajo pravilno oskrbeti ponesrečenca. V parih so vadili oživljanje in klicanje prve pomoči ter sklepčno ugotovili, da je to bolj naporno delo, kot zgleda na prvi pogled. Mladi so povedali, da je to bila za njih poučna in zabavna izkušnja. Pri delavnicah so pomagale Zlatka Cimerman, Vera Šrebič in Liljana Peršak.

Demonstracije so bile pripravljene tudi za odrasle sovaščane in člane gasilske operative, ki so prav tako imeli možnost vadbe oživljanja in dela z AED aparatom. Gost popoldneva je bil inštruktor varne vožnje, Darko Rudolf, s katerim smo osvežili znanje iz zloženke Samo eno življenje imaš, pazi nase. Spomnil nas je, da se drugi teden začne šola, zato moramo biti še posebej pozorni na cesti in se zavedati nepredvidljivosti otrok. Udeležencem izobraževanja se je zahvalila predsednica KORK Radoslavci, Frančka Štagar ter nas pozvala, da se kmalu spet snidemo na podobnem poučnem srečanju.

Avtorica: prostovoljka RK Radoslavci Liljana Peršak
Foto: Sara Munda


Več v Kultura in izobraževanje