Prvi korak je storjen!

Kar nekaj vode je preteklo po Muri, da so mnogotera opozorila o nevarnem prometnem stanju zalegla

Prlekija-on.net, torek, 1. september 2015 ob 11:56
Prometna ureditev v Šalincih

Prometna ureditev v Šalincih

Pa smo dočakali prve korake za povečanje varnosti šolarjev-vozačev v našem kraju! Kar nekaj vode je preteklo po Muri, da so mnogotera opozorila o nevarnem prometnem stanju zalegla. Postavljena sta prometna znaka za avtobusno postajo in s peskom urejen skromni pas ob cesti, da otroci lahko vstopajo in izstopajo na rob vozišča.

Cesta sicer ni pretirano obremenjena, saj naj ne bi bilo tovornega in avtobusnega prometa, vendar očitno dovolj pomembna, da je država na tej cesti zgradila razkošen podvoz z novim železniškim postajališčem. Verjamem, da je storjen le prvi nujni korak in da se bo v prihodnje napravilo za varnost v naselju še več, kot je bilo že tudi obljubljeno. Morda le skromen namig, da bi se dalo ob cesti v kratkem namestiti  tudi pravokoten znak z opozorilom na otroke na cesti, ki običajno stojijo ob cestišču, kjer so na cesti otroci – šolarji. Strošek ni velik, deluje pa močneje, kot suhoparni znak za avtobusno postajališče brez talne oznake, ki to dejansko ni. Ne glede na to, da nimamo vsi osnovnošolcev, smo pripravljeni priskočiti na pomoč v vsaki akciji, ki bi povečala varnost ob poškodovani cesti.

Na letošnji prvi šolski dan sem malo pričakoval, da bo morda otroke s postajališča pospremil in nadzoroval kakšen v modri uniformi, a verjetno takšen kraj ni ravno primerljiv z urejenimi postajališči, označenimi prehodi in semaforji, kjer se običajno pojavijo smehljajoči policisti obeh spolov in jih pri tem v objektiv ujamejo novinarji.

Janče GartnerKomentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kolumne in komentarji