Na Razkrižju pripravili 23. vaške igre

Vaške igre so se začele s povorko, na čelu katere je jahal konjenik s slovensko zastavo

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. september 2015 ob 16:10
23. vaške igre na Razkrižju

23. vaške igre na Razkrižju

Kljub slabemu vremenu, so minulo soboto v Centru Zavirje Razkrižje, izpeljali 23. vaške igre. Pri organizaciji prireditve so skupaj stopila razkriška društva: Turistično narodopisno društvo Razkrižje, Kulturno umetniško društvo Razkrižje, Nogometni klub Teleing Razkrižje in Prostovoljno gasilsko društvo Razkrižje.

Vaške igre so se začele s povorko, na čelu katere je jahal konjenik s slovensko zastavo. Sledila je folklorna skupina KUD Razkrižje, vaščani Veščice so prikazali mlačvo, sledil je ulični piknik Razkrižancev, Šafarci so prikazali žganjekuho na star način ter šoštarski muzej na prostem in druga kmečka opravila, sledili so eko črni ribiči iz Gibine, ter oljarna Zanjkovič. Povorko so zaključili vinogradniški delavci, med katerimi je bila sama Vinska kraljica Slovenije Sandra Vučko. Vsi udeleženci povorke so se zelo potrudili in svojo prikazano dejavnost predstavili z obilico humorja. Povorko je zaključilo gasilsko vozilo PGD Razkrižje.

Prireditev se je nadaljevala v prireditvenem šotoru, kjer je uvodoma zaigrala domača tamburaška skupina Tamburice od Murice.

Sledile so šaljive igre. Športnim navdušencem je bil omogočen tudi ogled pomembne nogometne tekme med Slovenijo in Švico na velikem platnu, v večernih urah pa je za dobro vzdušje poskrbel ansambel izvrstnih vokalistov Mladi Pomurci.


Več v Družabno