DOSOR-jevi stanovalci že tretjič na letovanje

DOSOR projekt organizira z namenom pokazati, da lahko starejši kljub strahu pred nesamostojnostjo doživijo sproščene in kakovostne počitnice na morju

Prlekija-on.net, petek, 18. september 2015 ob 08:19
7 DOSOR-jevih varovancev se je vrnilo iz počitnic v Zadru, kjer so s strokovno oskrbo medicinske sestre Tatjane Geč brezskrbno bivali kar sedem dni. Njihovi dnevi so minevali predvsem ob kopanju, sprehodih ob plaži ter druženju ob družabnih igrah. DOSOR projekt organizira z namenom pokazati, da lahko starejši kljub strahu pred nesamostojnostjo doživijo sproščene in kakovostne počitnice na morju.

Tokrat že tretje leto je DOSOR svojim stanovalcem omogočil enotedensko letovanje na morju, in sicer med 5. in 13. 9. 2015 v Zadru. 7 stanovalcev se je na letovanje odpravilo skupaj z DOSOR-jevo strokovno sodelavko, medicinsko sestro Tatjano Geč, ki je starejšim tekom počitnic nudila nenehno strokovno oskrbo in pomoč.

Tatjana Geč, medicinska sestra: "Omogočiti stanovalcem letovanje, je ne samo prijetno, ampak tudi zdravo in polno lepih dogodkov; vesel si, ko vidš, kako so stanovalci uživali, se kopali, pozabili na svoje vsakdanje težave; čeprav so bili tudi na vozičkih in drugače spremenjeni so v tem času vsi napredovali; zdravstvene težave so izginile, celo bolečine so bile omiljene; to dokazuje, da izpolnjen dan, večja možnost komunikacije in medsebojnega druženja prinese uspehe, tako v psihičnem kot fizičnem počutju. V takšnem primeru, medicinski sestri nič ni pretežko, z veseljem opravlja svoje poslanstvo in spremlja napredek. Enkratno je videti njihov nasmeh, dobro počutje in mirno spanje."

Gospod Urankar, eden od srečnih udeležencev je ob tem povedal: "Šofer je bil super; prispeli varno; vzdušje enkratno; voda topla; če gremo jutri na morje, sem takoj za!"

DOSOR stremi k temu, da bo naslednje leto letovanje omogočil še več stanovalcem in morebiti tudi ostalim, ki bi si želeli varnega preživljanja časa na morju.


Več v Družabno