Pri Mali Nedelji so se srečali zakonski jubilanti

Srečanja se je udeležilo 23 zakonskih jubilantov, ki praznujejo okrogle obletnice porok

Jože Žerdin, četrtek, 24. september 2015 ob 20:28
Srečanje zakonskih jubilantov

Srečanje zakonskih jubilantov

V župniji Mala Nedelja se vsako leto spomnijo na zakonske jubilante, ki praznujejo okrogle obletnice porok. Zberejo se zakonski pari, ki so poročeni od pet pa vse tja do 60 let skupnega zakonskega življenja in ki so se poročili v župnijski cerkvi Svete Trojice v Mali Nedelji.

To srečanje je bilo za župnijo velik praznik, še posebej pa so se na to srečanje pripravljali zakonski jubilanti, predvsem z namenom, da ponovno obnovijo zakonsko zvestobo. Letošnje srečanje zakonskih jubilantov, okrogle obletnice porok, sta pripravili Kolpingova družina iz Male Nedelje in župnija Mala Nedelja. Zbralo se je 23 zakonskih parov, kateri so se najprej zbrali v župnijski cerkvi pri sveti maši, katero je daroval domači župnik Srečko Fras. V pridigi je poudaril, da še naj naprej negujejo ta sveti zakon in sicer v medsebojnem spoštovanju, razumevanju in ljubezni. Ob tej priložnosti je vsakemu paru posebej čestital za okroglo obletnico poroke in jim v spomin podaril sliko podobe Svete družine.

Na srečanje so prišli štirje zakonski pari, ki letos praznujejo 50 let skupnega zakonskega življenja, to so zlatoporočenci. Za spomin na srečanje so se fotografirali pred sliko Svete trojice, kjer je nastala skupinska fotografija, na to župnijsko srečanje. Po maši so se vsi skupaj zbrali v veroučni učilnici na druženju in pogostitvi. Na srečanju so obujali spomine na skupna zakonska leta.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje