Izbiraj, spreminjaj, združuj...

Teden mobilnosti v vrtcu Ljutomer

Prlekija-on.net, sobota, 26. september 2015 ob 12:38
Teden mobilnosti v vrtcu Ljutomer

Teden mobilnosti v vrtcu Ljutomer

To je bil moto tedna mobilnosti, ki smo ga obeležili tudi v vrtcu Ljutomer. 16.9. smo pripravili zanimivo gibalno dopoldne - VSE NA KOLEŠČKIH. Zanimivo je bilo opazovati otroke od 2. leta dalje, kako so spretno ravnali s poganjalci, rikšami, kolesi, rolerji… Pri tem so se družili, se veselili in zabavali.

V petek, 18.9. popoldne smo se tudi zaposleni našega vrtca podali na pohod okrog ribnikov, po novi kolesarski stezi itd…v okviru našega programa promocije zdravja. V torek, 22.9. nas je veliko otrok, staršev in zaposlenih prišlo v vrtec peš ali z nemotoriziranim sredstvom. To je bil naš prvi dan brez avtomobila. Dopoldne smo se gibali in družili na Glavnem trgu. Bilo je zabavno in sproščeno. Veseli smo bili žog, ki nam jih je poklonila županja za osvojeno zlato priznanje kot NAJBOLJ ŠPORTNI VRTEC SLOVENIJE v preteklem šolskem letu.

Popoldne istega dne smo imeli tradicionalni družinski pohod do babjega ložiča ali pa kolesarjenje do čistilne naprave. Med pohodom smo izpolnjevali tudi zanimive gibalne in miselne naloge. Na koncu pohoda in kolesarjenja smo zaužili slastna jabolka. V tednu od 21. do 25.9.2015 smo se priključili tudi vseslovenskemu programu SIMBIOZA GIBA. Otroci in starejši, ki so se odzvali našemu povabilu, so se družili pri gibalnih dejavnostih v dopoldanskem in popoldanskem času ter se pri tem zelo zabavali. Gibanje so povezali tudi s petjem priljubljenih ljudskih pesmi.

Tako smo sledili dvema pomembnima prioritetnima nalogama našega vrtca: gibanje in oblikovanje aktivnega življenjskega sloga otrok in odraslih ter medgeneracijsko povezovanje.

Malo je potrebno za veselje, srečo, zdravje, zadovoljstvo, ... otrok in starejših. Torej gibanje je življenje in življenje je gibanje.

Marija Pušenjak, ravnateljica


Več v Najmlajši