Pri Sv. Juriju ob Ščavnici predstavili pesniško zbirko Edvarda Kocbeka v angleščini z naslovom Roki - Hands

S predstavitvijo knjige so obeležili111-letnico rojstva Edvarda Kocbeka

Branko Košti, ponedeljek, 28. september 2015 ob 17:55
Gostje so bili Herbert Kuhner, Feliks J. Bister in Lev Detela

Gostje so bili Herbert Kuhner, Feliks J. Bister in Lev Detela

Stoenajsto obletnico rojstva Edvarda Kocbeka, so pri Sv. Juriju ob Ščavnici obeležili s premierno predstavitvijo izdaje pesniške zbirke njegovih izbranih pesmi, prevedenih v angleški jezik, pesmi pa so hkrati objavljene tudi v slovenščini. Zbirka, ki nosi naslov Roki - Hands, je izšla pri Založbi Wiesser v Celovcu. Pri izdaji zbirke je sodelovala Gimnazija Franca Miklošiča in občina Sv. Jurij ob Ščavnici, ki sta tudi skupaj organizirali predstavitev.

Prireditev v Kocbekovi dvorani KUS pri Sv. Juriju, je s pozdravnim nagovorom odprl župan Miroslav Petrovič, Zatem je o nastajanju zbirke in o svojih spominih na prve obiske pri Sv. Juriju obudil dr. Feliks J. Bister, prevajalec Herbert Kuhner je recitiral nekaj Kocbekovih pesmi v angleškem jeziku, o Kocbeku kot človeku, politiku in literatu pa je govoril pisatelj Lev Detela. V kulturnem programu so sodelovali moški vokalni kvintet Aeternum, dijaki 3. letnika Gimnazije Franca Miklošiča iz Ljutomera pa so se predstavili z recitalom pod mentorstvom Irene Štuhec in Beverly Landricombe.

Pa predstavitvi je bilo mogoče pesniško zbirko Roki - Hands kupiti, po želji tudi s podpisom glavnih akterjev, zaslužnih za izdajo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje