Osamosvojitev in Slovenija danes - ponovno na prelomnici

Na pogovornem večeru bosta sodelovala Janez Janša, obrambni minister prve slovenske vlade in dr. Ivan Štuhec, moralni teolog

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. september 2015 ob 18:57
Osamosvojitev in Slovenija danes - ponovno na prelomnici

Osamosvojitev in Slovenija danes - ponovno na prelomnici

Slovenska demokratska mladina vabi vse na pogovorni večer, ki bo v petek, 9. oktobra 2015, ob 19.00, v Kulturnem domu Veržej, Ulica bratstva in enotnosti 8, Veržej.

Na pogovornem večeru bosta sodelovala Janez Janša, obrambni minister prve slovenske vlade in dr. Ivan Štuhec, moralni teolog. Pogovorni večer bo povezoval Matej Zorko, Generalni sekretar SDM.

"V zgodovini slovenskega naroda je osamosvojitev in nastanek lastne državnosti najpomembnejši dogodek in neponovljivo dejanje. Brez naporov in prizadevanj mnogih ljudi Slovenija danes ne bi bila samostojna in mednarodno priznana država. Slovenski narod je bil takrat enoten in pogumen. Danes po dobrih dveh deseletjih samostojnosti smo žal priča, da kot narod na vrednote kot sta domoljublje in poštenost pozabljamo, narodna zavest in ponos, ki sta bila prisotna ob osamosvajanju sta se spremenila v pesimizem in apatijo, izobraženi iščejo svojo prihodnost v tujini, starejši pa nostalgično obujajo spomine iz neke druge države. Slovenija se je tako ponovno znašla na prelomnici. Ali bomo šli po poti razvoja in resnične demokracije ali ostali v spominih preteklosti?"


Več v Kultura in izobraževanje