Puške in ribiške palice so zamenjali za nedeljsko druženje ob ribnikih

Lovci in ribiči z roko v roki skrbijo za neokrnjeno naravo

Jože Žerdin, ponedeljek, 12. oktober 2015 ob 08:51
Nedeljsko srečanje ribičev in lovcev

Nedeljsko srečanje ribičev in lovcev

Ribiška družina Gornja Radgona, temeljna ribiška enota Tišina je ob ribnikih v Gradišču pri Tišini pripravila jesensko srečanje in druženje z lovci Lovske družine Tišina. Prvo tovrstno srečanje se je začelo že lansko leto in letos tradicijo ohranjajo naprej, predvsem z namenom, da se ribiči in lovci še bolj povežejo, saj tako eni kot drugi skrbijo za ohranjanje narave.

Nedeljsko srečanje ribičev in lovcev, je bilo v nedeljo, 10. oktobra, a kljub hladnemu in deževnemu vremenu se je srečanja udeležilo 12 ribičev in 12 lovcev. Tako so tokrat lovci zamenjali puške za ribiške palice in v družbi ribičev v Gradišču veselo namakali trnke in lovili ribe. Ni šlo za tekmovalni ribiško - lovski duh, ampak le za druženje in ohranjanje narave. Sicer pa imajo lovci Lovske družina Tišina svoj lovski revir na območju Gradišča, kjer so ribniki. Ko imajo lovci lov, se radi ustavijo ob ribnikih in v prostorih ribičev, kjer si od hoje odpočijejo in opravijo malico. Eni in drugi že vrsto let z roko v roki sodelujejo na kar je ponosna tudi občina Tišina, ki taka srečanja tudi podpira, da bi tako sodelovanje postala stalnica.

Da so se lovci in ribiči lepo imeli in od srečanja na svoje domove odnesli lepe spomine in vtise sta poskrbela predsednik temeljne ribiške enote Tišina Vinko Šarotar in predsednik Lovske družine Tišina Evgen Hašaj. Letos so ribiči za lovce pripravili ribe na različne načine, prihodnjo jesen, ko bo spet srečanje in druženje pa bodo lovci za ribiče pripravili lovski bograč. Skratka tovrstno ribiško - lovsko sodelovanje je pohvalno, kajti oboji se zavedajo pomena neokrnjene narave in z dobrim sodelovanjem še lahko kaj postorijo za naravo.


Več v Družabno