Nov pitnik za vodo v vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru

Javni občinski pitnik vode obratuje v toplejših mesecih, tam od aprila do konca oktobra

Jože Žerdin, ponedeljek, 12. oktober 2015 ob 09:21
Pitnik za vodo v vaškem jedru

Pitnik za vodo v vaškem jedru

Potem, ko je občina Križevci pred nekaj leti komunalno uredila novo vaško jedro v vasi Križevci pri Ljutomeru, je le-to čez leto vse bolj obiskano. Vaško jedro koristijo športniki, mladi, družine in starejši. Tako obiskovalcem vaško jedro nudi sprostitev na področju športnih aktivnosti, sprehodov, oddiha, počitka in organiziranje različnih občinskih prireditev, saj je v vaškem jedru postavljenih kar nekaj klopi.

Občina Križevci pa je letos vaško jedro v Križevcih še obogatili in postavila nov pitnik za vodo, pri čemer odslej nov pitnik za vodo predstavlja dodano vrednost vsem tistim, ki čez leto, predvsem ob lepem vremenu uporabljajo zelene površine, kot je skejt park. Tako se lahko vsak, ki zaide v vaško jedro v Križevce kadar koli osveži s svežo pitno vodo.

Čeprav so pitniki v Sloveniji še vedno novost, se nanje vseeno počasi navajamo, z namenom, da jih uporabljamo za preprečevanje nezaželene dehidracije. Uporaba pitnika v vaškem jedru je sicer brezplačna, a zaradi čistoče je potrebno pred pitjem ali polnjenjem v plastenko ali kozarec, najprej iztočiti nekaj vode in šele potem zaužiti pitno vodo. Javni občinski pitnik vode sicer obratuje v toplejših mesecih, tam od aprila do konca oktobra.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Zanimivosti