Teden otroka v vrtcu Cven, pri OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Pestro dogajanje v vrtcu Cven ob Tednu otroka

Prlekija-on.net, torek, 13. oktober 2015 ob 19:58
Teden otroka v vrtcu Cven

Teden otroka v vrtcu Cven

Teden otroka je v vrtcu na Cvenu minil v pestrosti dogajanja, tudi ob obiskih zunanjih sodelavcev in učencev POŠ Cven. Prepletale so se različne aktivnosti, na temo: »Nekaj ti moram povedati…«

Ponedeljkova rdeča nit »Povej mi s pravljico«, je bila osnovana s pripovedovanjem pravljice: »Medo je bolan«, ki jo je otrokom pripovedovala knjižničarka Katja. Zgodba je bila povod k razgovoru o počutju, ko zbolimo,…

V torek so bili v ospredju »Ustvarjalni prstki«, kjer so otroci ob obisku dveh bivših praktikantov likovnikov, s prstnimi barvami upodabljali svojega prijatelja. Sledilo je spremljanje njune likovne stvaritve.

V sredo »Skozi glasbo in ples«, so nas obiskali mladi cvenski folkloristi, ki so nam najprej predstavili svojo obutev in oblačila, potem pa je ob zvokih harmonike sledilo rajanje in petje, tudi v družbi učencev POŠ Cven.

»Lutka je spregovorila« je bila rdeča nit četrtkovega dne, ko so otroci z lutko izražali svoje želje ali izmišljene zgodbe. Tega dne pa so si otroci (prijavljeni v lutkovni abonma) v KD Ljutomer ogledali lutkovno predstavo »Mojčin lepi vrt«. Ne le predstava, pač pa tudi sama dvorana in vožnja z avtobusom, je bila za nekatere otroke prvo in nepozabno doživetje.

Petek je bil dan, namenjen skupni prosti igri z učenci 1. razreda POŠ Cven – »Igrajmo se skupaj«, kjer so učenci spet podoživeli igre iz vrtca; stekla pa je tudi beseda in skrb za mlajše otroke.

V Tednu otroka pa so otroci in starši (družina) obrisali ali odtisnili motiv svoje dlani, ki so jo lahko poljubno poslikali ter zapisali sporočilo, na temo: »Nekaj ti moram povedati«. Čudoviti izdelki tako krasijo naše garderobe.

Od 05. do 07.10.2015 so se štirje predšolski otroci, skupaj z vzgojiteljico Kristino, udeležili Vrtca v naravi - v Logarski dolini, kjer so z otroki iz vrtca Stročja vas in Razkrižje obiskali Pravljični gozd, spoznavali gonge, »filcali« in spoznavali prelepo naravo.

Zapisala: vzgojiteljica Marjeta Zmazek


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši