Na OŠ Mala Nedelja je bila izvedena evakuacijska vaja

Na vaji so v praksi preverili ustreznost načrta evakuacije

Branko Košti, nedelja, 18. oktober 2015 ob 10:18
Evakuacijska vaja na OŠ Mala Nedelja

Evakuacijska vaja na OŠ Mala Nedelja

Tema letošnjega projekta Oktober - mesec požarne varnosti, ki ga izvaja Uprava RS za zaščito in reševanje, v sodelovanju z gasilsko zvezo Slovenije in Slovenskim združenjem za požarno varnost, je evakuacija s poudarkom na njenem praktičnem izvajanju. Tako smo v teh dneh priča številnim vajam v javnih zavodih, ustanovah in delovnih organizacijah, katerih cilj je v praksi preveriti ustreznost izvajanja načrtov evakuacije ljudi v primeru požara ali drugih elementarnih nesreč.

Vajo evakuacijo učencev, otrok vrtca in delavcev šole, so v petek, 16. oktobra, izvedli tudi na Osnovni šoli Mala Nedelja. V vajo so bile vključene operativne enote prostovoljnih gasilskih društev Precetinci, Radoslavci in Mala Nedelja, saj je temeljila na predpostavki, da je izbruhnil požar na šoli. Po zvoku siren, ki so naznanjale požar, so učitelji in vzgojiteljice vrtca popeljali otroke na zbirno mesto, skladno z načrtom evakuacije so prostore zapustili tudi ostali delavci. Gasilci so po prihodu preiskali prostore in iznesli poškodovane in jih predali v oskrbo enoti prve pomoči ter pogasili požar.

Vaja je potrdila ustreznost načrtov evakuacije in pravilnost postopkov odgovornih za evakuacijo, dobro usposobljenost gasilcev ter enote prve pomoči. Nekatere manjše pomankljivosti, opažene med vajo so prediskutirali v analizi vaje in jih bodo upoštevali pri nadaljnem izpopolnjevanju načrta evakuacije.


Več v Kultura in izobraževanje