Mednarodno prijateljsko športno srečanje Gornja Dubrava

Društvo upokojencev Ljutomer se je udeležilo Mednarodnega športno prijateljskega srečanja v Gornji Dubravi

Prlekija-on.net, sobota, 17. oktober 2015 ob 23:43
Športno prijateljsko srečanje

Športno prijateljsko srečanje

Društvo upokojencev Ljutomer vrsto let sodeluje z Udrugo umirovljenika Čakovec iz sosednje države Hrvaške. Tako je tudi 15.10.2015 potekalo to prijetno druženje, na katerem so sodelovali pod vodstvom domačinov in članov našega Prleškega društva še Udruga umirovljenika »SUNCE« iz Crikvenice in Udruga umirovljenika Prelog v kraju Gornja Dubrava na Hrvaškem.

Domačini, pod vodstvom predsednice g. Nade Lovrec so pripravili in izvedli izredno prijetno tradicionalno srečanje, na katerem smo izmenjali prijetne in nekoliko manj prijetne izkušnje nas upokojencev in spletli nova prijateljstva in poznanstva. Tako smo strnili poznanstva »stari« prijatelji, navezali pa smo tudi prijateljske vezi z upokojenci Udruge umirovljenika Prelog, ki so bili tokrat prvič prisotni.

Med prijateljskim druženjem smo se tudi pomerili v športu. Posameznice in posamezniki so tekmovali v šahu, vrtnem kegljanju, pikadu, streljanju z zračno puško in kartanju »bela«. Ob prijateljskem druženju in v športnem vzdušju smo preživeli čudovit dan, na katerem so bili športni dosežki drugotnega pomena.

Med udeleženci iz Ljutomera so bili zelo uspešni tekmovalke v pikadu, saj je med posameznicami Frida Novak zmagala, prav tako je zmagal igralec pikada Jože Štiberc, Mladen Kosi se je v streljanju z zračno puško uvrstil na tretje mesto, skupno so bile v pikadu zmagovalke naša ženska ekipa, moška ekipa v pikadu druga, v zračni puški prav tako drugi, tudi v šahu smo bili drugi.

Vodilna misel dneva je, da nas mora prijateljstvo povezovati tudi v prihodnje. Tega dne smo se upokojenci Ljutomera prvič srečali tudi z upokojenci iz Preloga. Njihov predsednik, g. Ivan Kosec nam je predstavil njihovo delovanje, ob katerem smo ugotovili, da so najuspešnejši na kulturnem področju in sklenili, da bomo na tem navezali tudi trdnejše sodelovanje.

Gostitelji so se tudi kot organizatorji izredno izkazali. Zato so poželi obilo zahval. S ciljem nadaljevanja tovrstnih druženj smo Ljutomerski upokojenci povabili prijatelje na naslednje mednarodno srečanje, katerega bomo organizirali v hotelu Bioterme Mala nedelja v četrtek 22.10.2015.

Do ponovnega srečanja smo si zaželeli vse dobro.

Ciril Magdič, Podpredsednik DU Ljutomer


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno