Ljutomer gosti Vzgojiteljado 2015

V četrtek bodo v sklopu tega srečanja gostili več kot 300 dijakov iz 12 srednjih šol

Prlekija-on.net, sreda, 21. oktober 2015 ob 09:22
Gostitelj letošnje Vzgojiteljade je Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Gostitelj letošnje Vzgojiteljade je Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) je gostitelj letošnje Vzgojiteljade, vsakoletnega srečanja slovenskih srednjih šol z izobraževalnim programom predšolska vzgoja. »Ta četrtek, 22. oktobra 2015, bomo v sklopu tega srečanja gostili več kot 300 dijakov iz 12 srednjih šol. Za udeležence smo pripravili številne dejavnosti oziroma delavnice, v katerih bodo naši gostje ustvarjali, se zabavali ter ob tem spoznavali prelepo prleško pokrajino, ljudi in navade. Potrudili se bomo, da jim bo obisk v Ljutomeru ostal v prijetnem spominu,« je dejal ravnatelj GFML Zvonko Kustec.

Vzgojiteljada se bo začela ob 9. uri z uvodno prireditvijo v dvorani Športno-izobraževalnega centra (ŠIC) Ljutomer, nato pa bodo na sporedu številne delavnice. V naravoslovni delavnici bodo dijaki med drugim spoznavali osnovne kemijske in senzorične lastnosti vzorcev mošta, merili bodo vsebnost vlage v različnih sadežih in s tem določili primernost za skladiščenje ter sušenje. V glasbeni delavnici se bodo učili prleških pesmi, v plesni ustvarjalnici bodo ples povezali z jesenskimi opravili, vremenom, pojavi ter barvami, v likovni delavnici pa bodo dijaki slikali na temo Pisana jesen v Prlekiji. Udeleženci dramske delavnice bodo stopili na odrske deske in se za nekaj ur prelevili v prave igralce, dijaki v multimedijsko-novinarski delavnici pa bodo kot pravi novinarji spremljali potek celotne Vzgojiteljade, beležili dogajanje na šoli in pripravili material za reportažni televizijski zapis. V psihološko/pedagoški delavnici bodo dijaki lahko doživeli iluzije in raziskovali halucinacije, v matematični s pomočjo zgibanja papirja spoznali nekatera platonska telesa in njihove lastnosti, pri zgodovini poiskali nekaj zgodovinskih dejstev, povezanih s čarovništvom v Ljutomeru in okolici, v športni delavnici pa v t. i. oviratlonu premagovali ovire v naravi.

Zaključna prireditev letošnje Vzgojiteljade se bo v prostorih dvorane ŠIC Ljutomer pričela ob 14.15 uri.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje