V Zavodu Marianum so se srečali starejši občani občine Veržej

Malčki iz veržejskega vrtca so jim pripravili lep kulturni program

Jože Žerdin, sreda, 28. oktober 2015 ob 08:18
Srečanje starejših občanov v Veržeju

Srečanje starejših občanov v Veržeju

Občina Veržej, Zavod Marianum Veržej in Društvo upokojencev Veržej so v torek, 27. oktobra, v prostorih Zavoda Marianum pripravili občinsko srečanje starejših občanov starih nad 70 letih. Na srečanju je bilo 80 starejših občanov iz vasi Veržej, Bunčani in Banovci, ki so se najprej zbrali v Kovačičevi dvorani, kjer so jih pozdravili župan občine Veržej Slavko Petovar, direktor Zavoda Marianum Peter Pučnik in predsednik društva upokojencev Veržej Ernest Arih. Srečanja pa se je udeležil tudi župnik župnije Veržej Jože Brečko.

To srečanje je v jesenskem času že tradicionalno, kajti na ta način se enkrat letno zberejo starejši občani na svojem »dnevu«. Rdeča nit je bila predvsem namenjena srečanju in druženju starejših občanov občine Veržej. Med starejše so na srečanje prišli tudi najmlajši iz vrtca Veržej, ki so obogatili kulturni programu s svojim nastopom. Ko so malčki zapeli in zaplesali so se marsikateri babici in dedku zarosile oči. Srečanje in druženje so po kulturnem programu nadaljevali v domski jedilnici, kjer so jim pripravili kosilo, pri čemer pa ni manjkalo glasbe, plesa in sproščenega pogovora, kajti po dolgem času so se na enem mestu spet zbrali starejši prijatelji in znanci.

Kot je bilo poudarjeno na srečanju v Veržeju se je tudi župan zahvalil starejšim občanom, ko so pred leti soustvarjali in postavili trdne temelje sedanje občine Veržej na gospodarskem, kmetijskem in drugem področju. Čeprav so nekateri že v krepkih letih so še aktivni in dejavni v različnih društvih in organizacijah, svoje delo in poslanstvo pa nekateri dokazujejo tudi v župniji Veržej. Za njimi je bogata preteklost in sedaj na jesen življenja svoje bogate izkušnje prenašajo na mlajše rodove.


Več v Družabno