Aleš Primc nagovoril Pomurce

Pogovorni večer z Alešem Primcem v Veržeju na temo družinskega referenduma

Prlekija-on.net, četrtek, 29. oktober 2015 ob 14:33
Aleš Primc v Veržeju

Aleš Primc v Veržeju

V sredo, 28.10.2015, se je v Veržeju odvijal pogovorni večer z Alešem Primcem na temo družinskega referenduma. Ustavno sodišče je namreč pred dnevi, natančneje 22. oktobra letos, odločilo, da referendumu o Zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih bo!

Primc je v nagovoru Pomurcem povedal, da Koalicija Za otroke gre! že izvaja najlepšo kampanjo na svetu! In v čem je najlepša? Zato, ker govori o lepoti materinstva in očetovstva, o spoštovanju otroka, mame, očeta, stare mame in starega očeta ter o čudoviti ljubezni in spolnosti med žensko in moškim, ki poganja svet. Med drugim je navzoče pozval, naj to navdušenje nad lepoto družine širijo tudi med drugimi. K temu nam bo pomagala tudi nova zgibanka, ki jo je pred kratkim izdala Koalicija Za otroke gre!. Ta nagovori vsako mamo in očeta, dedka in babico ter hkrati spodbuja vsakega polnoletnega državljana, naj se aktivno odloči o prihodnosti domačega naroda in gre na referendum in glasuje proti, ne glede na datum, vreme ali počutje tistega dne. Primc je v pogovornem večeru prisotne ozavestil tudi o posledicah spremembe Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki bi na družbo delovale uničujoče in pred katerimi moramo obvarovati svoje otroke, še posebej pred vdorom teorije spolov v šolski sistem.

Kakor piše na spletni strani 24kul.si, nas je Primc na koncu povabil, naj vsak po svoji možnosti prispeva, da bo ena od decembrskih nedelj praznik družine, ljubezni in svobode.

mag. Mojca Belcl Magdič, Ljutomer


Več v Kultura in izobraževanje