Župnijsko srečanje ostarelih, bolnih in invalidov Mala Nedelja

Srečanja se je udeležilo nekaj čez 70 starejših in njihovih spremljevalcev starih nad 70 let

Jože Žerdin, sobota, 31. oktober 2015 ob 22:32
Župnijsko srečanje ostarelih, bolnih in invalidov

Župnijsko srečanje ostarelih, bolnih in invalidov

Župnija Mala Nedelja in Župnijska Karitas Mala Nedelja sta pripravili župnijsko srečanje ostarelih, bolnih in invalidov. Verniki so se najprej udeležili zahvalne svete maše v domači župnijski cerkvi pri Mali Nedelji, katero je daroval domači župnik Srečko Fras, ki je v svojem nagovoru dejal, da so ostareli, bolni in invalidi pomemben člen župnije.

Čeprav je njihov korak na stara leta bolj počasnejši pa življenje sprejemajo toliko bolj z razumevanjem, katerega nadgrajujejo z molitvijo in petjem cerkvenih pesmi ter z obiskom svetih maš. Srečanja se je udeležilo nekaj čez 70 starejših in njihovih spremljevalcev starih nad 70 let. Med sveto mašo so prejeli bolniško maziljenje. Lepo in prisrčno ter nepozabno srečanje starejših vernikov so med bogoslužjem s cerkvenim petjem popestrili mešani cerkveni in otroški pevski zbor župnije Mala Nedelja.

Po sveti maši so se vsi skupaj še nekaj časa zadržali na župnijskem dvorišču, kjer je v spomin srečanje nastala skupna fotografija. Druženje s pogostitvijo pa so nadaljevali v župnijskih prostorih, kjer so obujali spomine na mladostna leta.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno