Veržej doma ponovno ostal praznih rok

Farmtech Veržej - Roltek Dob 0:2 (0:1)

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. november 2015 ob 10:19
Farmtech Veržej - Roltek Dob

Farmtech Veržej - Roltek Dob

V soboto, 7. novembra, sta se v Veržeju v 14. krogu 2. SNL, pomerila domači Farmtech Veržej in Roltek Dob, ki je slavil z 2:0. Veržej je v tej sezoni v sedmih domačih tekmah dosegel le eno zmago.

Srečanje je bolj ali manj bilo odločeno v 28. minuti, ko je koprski sodnik Roberto Ponis dosodil enajstmetrovko v korist Doba. Po mnenju sodnika je Tjaž Polajžer v kazenskem prostoru storil prekršek, zaradi česar mu je pokazal tudi rumeni karton. Domači nogometaši so ob tem ostro protestirali, saj je po mnenju večine sodniška odločitev bila sporna. A beseda sodnika je vedno zadnja, tako si je pri domačih prislužili rumeni karton še vratar Matej Andrejč, za povrh vsega pa še drugega rumenega in s tem rdečega Polajžer.

Veržej je tako ostal na igrišču z desetimi igralci, Klemen Kunstelj pa je nato iz enajstih metrov Dob povedel v vodstvo. Kmalu po vodstvu so Dobljani zadeli še enkrat, a je bil strelec Borut Semler v prepovedanem položaju. Semler, ki prihaja iz Apač, se je po letih igranja v tujini, kjer je bil tudi velik up nemškega velikana Bayerna iz Münchna, vrnil in sedaj igra za ekipo iz Doba.

Semler je nato vseeno dosegel gol, ko je bil uspešen v drugem polčasu in v 51. minuti podvojil vodstvo Doba. Domači se kljub zaostanku in igralcu manj niso predali, si v 53. minuti priigrali tudi lepo priložnost za znižanje rezultata, a je Jernej Trstenjak bil žal neuspešen pri izvajanju najstrožje kazni, saj mu je strel ubranil gostujoči vratar Albin Vezirovič. Do konca tekme je Veržej prejel kar osem rumenih kartonov, Dob le enega.

Veržej je s porazom padel na četrto mesto, prehitel jih je ravno Dob. Naslednjo tekmo Veržej igra v nedeljo pri Aluminiju iz Kidričevega, kjer bo skušal doseči novo zmago v gosteh, kjer so letos zbrali veliko večino svojih točk.

Med polčasom so gledalce in igralce spodbudile članice navijaške skupine Tikvice, kar si lahko ogledate v spodnjem videu. V videu si lahko ogledate tudi nekaj igre v prvem polčasu ter sporni trenutek na tekmi.

Farmtech Veržej - Roltek Dob 0:2 (0:1)
250; Kunstelj 30. (11-m), Semler 51.

Farmtech Veržej: Andrejč, Polajžer, Srnec, Vok, Čuk, Kouter, Trstenjak (61./Dobaj), Petek, Vaš, Mauko (54./Vinkovič D.), Kaučič (51./Ropoša)

Roltek Dob: Vezirovič, Kukavica, Nemanič, Račić, Lukanc, Kunstelj, Leskovar, Lunder, Semler (70./Pele), Čretnik (86./Jemec Kocjan), Avbelj A. (89./Avbelj Ž.)

Ostale tekme:
Drava Ptuj - Zarica Kranj 0:0 (0:0)
Šenčur - Aluminij 0:2 (0:1)
Kalcer Radomlje - TKK Tolmin 2:2 (0:2)
Triglav Kranj - Ankaran 0:0 (0:0)


Več v Šport