Slovenskim policistom se je pridružilo še 52 madžarskih kolegov

32 policistov bo razporejenih na območje Policijske uprave Murska Sobota in 20 na območje Policijske uprave Maribor

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. november 2015 ob 16:25
Madžarski policisti v Sloveniji, foto: policija.si

Madžarski policisti v Sloveniji, foto: policija.si

Potem, ko se je v soboto našim policistom poleg nemških, avstrijskih in estonskih, pridružilo še 20 slovaških policistov, se jim je sedaj pridružilo še 52 madžarskih policistov, ki bodo nudili pomoč slovenskim kolegom. Te so sprejeli v ponedeljek, 9. novembra, na mejnem prehodu Dolga vas. Ob prihodu sta jih pozdravila direktor Policijske uprave Murska Sobota Damir Ivančić in veleposlanica Republike Madžarske Edit Szilágyiné Bátorfi.

Direktor murskosoboške policijske uprave je madžarskim policistom izrekel dobrodošlico in izrazil zadovoljstvo ob njihovem prihodu. Zaželel jim je dobro počutje in uspešno opravljanje nalog.

Izjava za medije in pozdravni nagovor direktorja Policijske uprave Murska Sobota Damirja Ivančića:

32 policistov bo razporejenih na območje Policijske uprave Murska Sobota in 20 na območje Policijske uprave Maribor. Madžarski policisti bodo izvajali policijska pooblastila, ki jih izvajajo slovenski policisti. Gre za uporabo vseh pooblastil ob prisotnosti slovenskih policistov. Namen skupnega patruljiranja je pomagati slovenski policiji pri upravljanju povečanega migracijskega toka z vzdrževanjem javnega reda in miru, s preprečevanjem kaznivih dejanj in prekrškov in s skupnim patruljiranjem na zunanji, schengenski meji.

Delo madžarskih policistov bosta koordinirala vodja madžarskih policistov in logistik, s strani Policijske uprave Murska Sobota pa bo koordinator Manfred Kepe, sicer pomočnik komandirja na Policijski postaji Lendava.


Več v Črna kronika