Martinovo srečanje upokojencev v Biotermah Mala Nedelja

Tekmovanja se je udeležilo veliko upokojencev iz društev Kobilja, Murske Sobote, Moravskih Toplic, Radenec in Ljutomera

Prlekija-on.net, četrtek, 12. november 2015 ob 21:03
Martinovo srečanje upokojencev

Martinovo srečanje upokojencev

Društvo upokojencev Ljutomer, članice in člani šahovske in pikado sekcije so organizirale tradicionalno Martinovo srečanje.

Tako smo se športniki, predstavniki iz pomurskih društev upokojencev srečali v sredo, 11.11.2015, ob 8.30. uri v prostorih Hotela Bioterme, Mala Nedelja in v športnem delu pomerili svoje sposobnosti in spretnosti v
  • PIKADO ŽENSKE,
  • PIKADO MOŠKI,
  • ŠAH-u,
Med tekmovanjem, katerega se je udeležilo veliko upokojencev iz društev Kobilja, Murske Sobote, Moravskih Toplic, Radenec in Ljutomera, je bilo čutiti, da na današnjem tekmovanju ni najpomembnejši športni dosežek ampak srečanje in sodelovanje ob prijateljskem druženju in izmenjava življenjskih izkušenj pri preživljanju tretjega življenjskega obdobja.

Kljub vsemu pa velja poudariti, da so bili doseženi odlični rezultati, tako so prehodni pokal v šahu, že tretjič zapored osvojili člani iz DU Murska Sobota in ga s tem prejeli v trajno last, najboljši pa so bili šahisti Hari Ludvik iz M. Sobote, Kuhar Štefan iz M. Sobote in Rožman Jožef iz Radenec. V pikadu so zmagali in s tem osvojili prehodni pokal upokojenci iz Radenec, najboljši trije v posameznih dosežkih pa so bili tudi trije igralci iz tega društva in sicer najboljši Stanko Ilješ, sledita pa mu Senčar Alojz in Olaj Ludvik. Med pikaderkami so prehodni pokal osvojile Ljutomerčanke, najboljša je bila Marija Pergar, sledile pa so ji Frida Novak obe iz DU Ljutomer in Marija Lihtenvalner iz DU M. Toplice.

Na koncu rezultati sploh niso bili najpomembnejši. Po odličnem kosilu, katerega so nam pripravili v Biotermah Mala Nedelja in zvokih harmonike, katero je imel v rokah Stanko Ilješ, smo nazdravili s kozarčkom vina v čast sv. Martinu.

Razšli smo se kot prijatelji z obljubo, da se bomo naslednjega srečanja vsi udeležili v Kobilju, ki bo organizator prihodnje leto.

O prijetnem dogodku pa pričajo tudi fotografije.
Vodja komisije za športne aktivnosti pri Društvu upokojencev Ljutomer: Ciril Magdič


Več v Družabno