V Veržeju so izdelovali adventne venčke iz gline

Prvo izdelovanje adventnih venčkov iz gline v novem rokodelskem učnem centru domače in umetnostne obrti v Veržeju

Jože Žerdin, sreda, 25. november 2015 ob 23:21
Izdelovanje adventnih venčkov iz gline

Izdelovanje adventnih venčkov iz gline

Potem, ko so se letos na novo odprli vrata rokodelsko učnega centra domače in umetnostne obrti (Center DUO), ki deluje pod okriljem Zavoda Marianum Veržej, se je Urška Ambrož, ki v rokodelskem učnem centru uči udeležence, letos odločila za novost in začela z učenjem udeleženk iz severovzhodne Slovenije, ki so se lotile izdelovanja adventnega venčka narejenega iz gline.

Tako so nekaj dni pred prvo adventno nedeljo v Centru DUO potekale delavnice, kjer so udeleženke izdelovale adventne venčke narejene iz gline, kar je bila novost v Veržeju. Nekatere udeleženke so na delavnicah izdelovale venčke, ki bodo krasile pogrinjek in mizo skozi celo leto in ne samo za adventni čas. Rokodelske učne delavnice so se zaključile v sredo, 25. novembra, in izpod rok udeleženk so nastali lepi unikatni adventni venčki iz gline, poudarjeno z motiviko cvetja v povezavi z dišečo svečo.

Tako je pred adventnim časom ob večerih v Veržeju bil pravi utrip lončarskega vrveža. Potem, ko so se rokodelsko učne delavnice zaključile, so udeleženke svoje narejene izdelke nekaj časa še pustile v rokodelski delavnici, kjer so se še v lončarski peči morale speči in utrditi in nato so jih lahko udeleženke kot spomin odnesle na svoje domove in na prvo adventno nedeljo bodo adventni venčki iz gline krasili domove po Prlekiji in Podravju.

Sicer pa se v rokodelskem učnem centru v Veržeju že pripravljajo za nadaljevalne delavnice, kjer bodo med drugim izdelovali venčke za na vrata, okraske za novoletno - božično smreko in ostale dekorativne izdelke, ki sodijo v novoletno božični čas.


Več v Kultura in izobraževanje