V Veržeju sanirajo igrišče, zamenjali bodo gole, namestili elektronski semafor, ...

Vse to bo pripomoglo k izboljšanju pogojev za treninge in tekme, ki so nujno potrebni za potrditve odličnih rezultatov, ki jih v zadnjih letih dosegajo veržejske ekipe

Prlekija-on.net, petek, 27. november 2015 ob 18:32
Sanacija igrišča v Veržeju, foto: nkverzej.si

Sanacija igrišča v Veržeju, foto: nkverzej.si

V Veržeju so se v tem tednu pričela obsežna sanacijska dela na travnati površini glavnega igrišča. Za izčrpano površino, na kateri se odvijajo vsi treningi in tekme vseh selekcij, je bila obnova nujna.

Celotna površina se bo letos prezračila, prečistila in nasula s peskom, spomladi se bo zasadila trava nove generacije, istočasno pa bodo opravljena tudi pripravljana dela za avtomatsko namakanje. Železne gole, ki imajo častitljivo starost 40 let, bodo zamenjali aluminijasti z belimi mrežami z zelenim odtenkom, stadion bo dobil še elektronski semafor, v funkciji pa sta tudi že novi prostorni slačilnici.

V fazi idejne zasnove je tudi veliko igrišče z umetno travo, katerega realizacija bi se naj zgodila v letu 2017, še vedno pa je potreba po pomožnem igrišču z naravno travo. Vse to bo pripomoglo k izboljšanju pogojev za treninge in tekme, ki so nujno potrebni za potrditve odličnih rezultatov, ki jih v zadnjih letih dosegajo veržejske ekipe.


Več v Šport