Zvenijo pesmi adventno-božičnega časa

V DOSOR-ju nastopile pevke-upokojenke iz Kroga

Filip Matko, četrtek, 10. december 2015 ob 19:04
UŽPZ Püngrad iz Kroga pri Murski Soboti

UŽPZ Püngrad iz Kroga pri Murski Soboti

Z repertoarjem štirinajstih pesmi so v četrtek, 10. decembra popoldne, nastopile v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pevke iz Kroga pri Murski Soboti. Poleg slovenskih ljudskih pesmi so v tem adventno-božičnem času zapele tudi pesem »Ave Maria« v latinščini ter pesem »Beli cvet« (Edelweiss- Leontopodium alpinum) iz filma »Moje pesmi, mojesanje« v slovenskem in angleškem jeziku, prav tako pa v obeh jezikih še božično pesem »Merry Christmas«.

V Krogu, velikem gručastem naselju na Ravenskem v Prekmurju, na levi strani reke Mure, že trinajsto leto uspešno deluje Upokojenski ženski pevski zbor Püngrad z osemnajstimi pevkami. Kot zborovodkinja jih vodi Anka Suhadolnik, a predsednica zbora je Gizela Lubšina. Pevke tega zbora pojo triglasno ali štiriglasno ljudske in umetne pesmi, trikrat letno pa pripravijo večje nastope oziroma koncerte.

Eden izme takšnih koncertov je bil tudi v DOSOR-ju. 45-minutni nastop UŽPZ Püngrad je z vmesnimi besedili povezovala Jerneja Pirnat, ob zaključku koncerta pa so k petju gostujoče pevke povabile še vse poslušalke in poslušalce, stanovalke in stanovalce doma, kot tudi številne zunanje goste. V pričakovanju božičnega časa so tako vsi skupaj zapeli v predprostoru domske knjižnice vsem znano pesem »Sveta noč«. V imenu DOSOR-ja se je za nastop s koledarjem tega zavoda zahvalila Suzana Divjak, ki sama vodi kar tri zbore v tem zavodu za starostnike: Večerna zarja, Navdih in Medgeneracijski zbor.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje