Letni koncert Folklorne skupine KD Podgorci »Srajčko sn si sprosa«

Koncert so posvetili nostalgičnemu spominu o novih srajčkah, ki jih je bilo nekoč v resničnem življenju bore malo

Sara Munda, petek, 11. december 2015 ob 17:46

Srajčko sn si sprosa

S folklornim koncertom »Srajčko sn si sprosa« je številčna Folklorna skupina Kulturnega društva Podgorci prikazala nove otroške folklorne kostume, ki so jih šivali celo leto. Poglavitna nit decembrskega koncerta, ki so ga priredili v soboto, 5. decembra 2015 v kulturnem domu Podgorci je bil pomen obleke in njen vpliv na družino.

Skozi splete ljudskih plesov, hudomušne zgodbe o novi srajčici, dramatizacijo, vokalno in instrumentalno glasbo so nas popeljali po šegavi nostalgiji prejšnjega stoletja, ko so otroci obleko nosili drug za drugim. Nastopili so vrtčevska skupina KD Podgorci, mlajša folklorna skupina KD Podgorci, starejša otroška folklorna skupina KD Podgorci in folklorna skupina KD Podgorci. Gostja večera je bila mlajša folklorna skupina FD Lancova vas.

Koncert so tako posvetili nostalgičnemu spominu o novih srajčkah, ki jih je bilo nekoč v resničnem življenju bore malo. Če pa se je že komu nasmehnila sreča, pa je z zagotovostjo starejšemu bratu veselo zaklical: »Nemo več za toboj nosa, svojo srajčko sen si sprosa«.

Folklorna skupina KD Podgorci je začela delovati leta 1977 in se vse od takrat uspešno predstavlja po celi Sloveniji, kar potrjujejo tudi številna laskava priznanja, ki skupino uvrščajo v vrh poustvarjalnosti Slovenske ljubiteljske kulture. Za podmladek in obstoj folklorne skupine KD Podgorci z bogato tradicijo, se prav zagotovo ni za bati, saj zelo uspešno predstavljajo domači kraj, šege in navade njihove podgorške kulture.

Na svojem uradnem facebook profilu so se zahvalili vsem, ki podpirajo njihovo dejavnost in so na kakršen koli način pomagali pri izvedbi plesnega večera. Zapisali so tudi: »Hvala tudi vam, spoštovani obiskovalci, da spoštujete našo kulturno dediščino. Brez vas vseh, včeraj ne bi bilo tako čudovitega večera


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje