Literarna čajanka v veselem decembru

Domači literati in gostje so delili svoja literarna doživetja o decembrski radoživosti

Sara Munda, petek, 18. december 2015 ob 17:15
Literarna čajanka KD Anton Krempl, foto: Branko Košti

Literarna čajanka KD Anton Krempl, foto: Branko Košti

Člani literarne sekcije Kulturnega društva Anton Krempl smo v predprazničnem decembru v svoje vrste povabili sosednje literate in organizirali literarno čajanko. Svoja ustvarjanja smo prebirali v ponedeljek, 14. decembra 2015 v prostorih kulturnega doma Mala Nedelja.

Ob toplem čaju in domačih piškotih smo domači literati in naši gostje iz Literarne sekcije KD Sveti Jurij ob Ščavnici in Literarne sekcije KD Fran Ksaver Meško, delili svoja literarna doživetja o decembrski radoživosti. Z verzi, ki zajemajo srčnost življenja smo ustvarili praznično in kreativno srečanje. Čajanko smo popestrili z živo instrumentalno glasbo. Pozdravila nas je tudi Liljana Peršak, predsednica KD Anton Krempl Mala Nedelja, ki si je zaželela še več takih druženj, kjer se povezujejo sosednja društva. Literarno čajanko smo zaključili zadovoljni in z navdušenjem sklenili, da se prihodnje leto še večkrat srečamo na čajanki.

Čeprav je Literarna sekcija KD Anton Krempl Mala Nedelja še mlada, imamo člani veliko idej in projektov, s katerimi želimo literaturo približati našim krajanom. Že naslednji teden, v ponedeljek, 21. decembra 2015, pripravljamo predstavitev knjige Moje pesmi niso sanje, avtorice Jelke Vrbnjak, ki je hkrati članica domače literarne sekcije. Vljudno vabljeni, da ustvarimo še en prijeten ponedeljkov literarni večer.


Več v Kultura in izobraževanje