Upokojenci so praznovali z zlatoporočenci

Srečanja v Veržeju se je udeležilo čez sto upokojencev

Jože Žerdin, sobota, 19. december 2015 ob 09:23
Upokojenci so praznovali z zlatoporočenci

Upokojenci so praznovali z zlatoporočenci

V Kovačičevi dvorani Zavoda Marianum v Veržeju je Društvo upokojencev Veržej, skupaj z salezijanci iz Veržeja v četrtek, 17. decembra, pripravilo letošnje zaključno upokojensko srečanje, kajti rdeča nit druženja je bilo praznovaje zakonskih jubilantov, ki praznujejo zlate poroke, to je 50 let skupnega zakonskega življenja.

Srečanja se je udeležilo čez sto upokojencev, ki sta jih nagovorila predsednik Društva upokojencev Veržej Ernest Arih in direktor Zavoda Marianum Veržej Peter Pučnik. V društvo so ponosni in veseli, da je pred leti prišlo do tesnega sodelovanja med upokojenci in salezijanci, ki so jim tudi tokrat velikodušno ponudili prostore Kovačičeve dvorane, kjer so se družili veseli in tudi zaplesali.

V okviru društva v letošnjem letu kar šest parov praznuje okrogle obletnice poroke in sicer zlate poroke in en par, ki je poročen že 60 let. Na tokratno srečanja v Veržeju so prišli štirje zakonski pari, ki praznujejo zlate poroke in so praznovali skupaj z upokojenci. Ob praznovanju so slavljencem bile izrečene misli in besede »Vso srečo v nadaljnjem življenju, mnogo lepega doživetja, vse kar ste pretrpeli pozabite in vse kar je lepega ohranite«. Ob teh čudovitih besedah je marsikateremu slavljencu zastal dih in zarosilo oko sreče in veselja. V spomin na srečanje so prejeli priložnostna darila.

Sicer pa se v društvu vsako leto ob koncu leta spomnijo na onemogle vaščane ter jih obiščejo na domovih in jih obdarijo s simboličnim darilom, ki so jih prispevali DUO Veržej, Rdeči križ Veržej in Karitas Veržej, PGD Bunčani, PGD Veržej, Turistično društvo Veržej, Turistično društvo Banovci, Kulturno društvo Slavka Osterca Veržej, Vrtec Veržej in Društvo upokojencev Veržej, ki je nosilec in koordinator akcije. Svoj prispevek pa sta še dali Jelica Jerebic in Marica Šerbinek, ki sta skvačkali prečudovite snežinke za vsakega obdarovanca. Tako so prostovoljke obiskale kar 60 starejših po domovih v občini Veržej in po domovih za starejše. Ob teh prihajajočih praznikih pa so se v Društvo upokojencev Veržej spomnili in obiskali 12 starostnikov starih nad 90 let, darila zanje pa je prispevala občina Veržej.


Več v Družabno