Adventno božični večer na Pertoči

Prisrčno druženje ob bogatem kulturnem večeru

Filip Matko, torek, 22. december 2015 ob 10:15
Adventno božični večer na Pertoči

Adventno božični večer na Pertoči

V prostorih Medgeneracijskega centra na Pertoči, ki je tudi Vaško gasilski dom, so v tem kraju Goričkega, v Občini Rogašovci, pripravili bogat program za letošnji adventno božični večer. Organizator tradicionalne prireditve 19. decembra zvečer je bilo Kulturno turistično društvo Sončnica s Pertoče.

Za uvod v tokratno srečanje so nastopili najmlajši iz vrtca na Pertoči, ki so zapeli in zaplesali na odru vaške nabito polne dvorane. Po prisrčnem nastopu je nagovor o adventnem času ter prihajajočem Božiču ter pričakovanju novega leta 2016 imela predsednica Kulturno turističnega društva Sončnica Andreja Šadl. Po aplavzu govornici so se na oder povzpeli šolarke in šolarji prve triade Podružnične osnovne šole Pertoča ter prikazali plesa, ki so se ju naučili za to priložnost: »Snežko Snežak« in »Zima bar«. Za nastope krakohlačnikov sta poskrbeli vzgojiteljici Danijela Hajdinjak in Simona Durič, a za nastope osnovnošolcev učiteljici Suzana Ficko Matko in Jasna Šarkanj.

Ker si v Kulturno turističnem društvu Sončnica želijo vse lepo in dobro v letu, ki prihaja, pa tudi, da v njihov mošnjiček tudi v letu 2016 pade kak evro iz občinskega proračuna, so v zvezi s tem za govor naprosili župana Občine Rogašovci, Edvarda Mihaliča. Le-ta jim je čestital za dobro opravljeno delo v letu 2015, vsem v dvorani zaželel krepkega zdravja in sreče v prihodnjem letu, predvsem pa jim »položil na srce«, da naj čim več krepijo družinske in prijateljske vezi.

Sledil je pevski nastop vokalnega tria Kulturno prosvetnega društva Rogašovci, ki ga po strokovni plati vodi Štefan Rožman, za pevci pa je pesem Toneta Pavčka »Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca« recitiral osnovnošolec Sebastjan Gomboc. Vse je nagovoril župnik župnije Pertoča Jože Vinkovič, nato pa so zapeli pevke in pevci Mešanega pevskega zbora sveta Helena s Pertoče pod strokovnim vodstvom Andreje Nemec. Izjemen nastop je pripravila violinistka Mirjana Mah iz Rogašovec, ki je za svojim solo nastopom po strokovni plati med nastopom vodila še Ženski pevski zbor Kulturno prosvetnega društva Rogašovci.

Običajno se prireditev na Pertoči udeleži tudi župan sosednje Občine Cankova in tako je zbrane v dvorani pozdravil tudi Drago Vogrinčič. Njemu je na odru sledil harmonikar Dominik Lang, ki je kot srednješolec za igranje dveh popularnih melodij na diatonični harmoniki pravzaprav požel največji aplavz tega večera. Z zadnjo točko sta nastopila člana dramske sekcije Kultruno turističnega društva Sončnica, Andreja Šadl (Gretica) in Jože Mencigar (Pištek), ki sta s skečem predstavila zakonske težave.

Za zaključek je povezovalka celotnega kulturnega programa, Melanija Lang, povabila na oder vse nastopajoče, najmlajši so ob tem prejeli še iskrice, da so zapeli pesem »Sveta noč«. Ob pesmi so vstali tudi vsi v dvorani ter se pridružili petju. Kratkohlačniki iz vrtca in šolarji so prejeli darilca izpod okrašene smrečice, za ostale nastopajoče in obiskovalce prireditve pa je sledila pogostitev s prijetnim kramljanjem.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje