Za otroke pripravili peko novoletnega peciva in pravega domačega kruha

Mesec december je poln prijetnih in sladkih dogodkov

Prlekija-on.net, torek, 22. december 2015 ob 15:20
Peka peciva in kruha

Peka peciva in kruha

Skupina izvajalcev v programu Laična pomoč družinam »Skupaj zmoremo«, pod okriljem CSD Ljutomer, smo se potrudili, da so slast decembrskih dobrot izkusili tudi otroci. Tokrat smo za te otroke, skupaj s prostovoljkama iz Aktiva kmečkih žena iz Babincev, pripravili peko novoletnega peciva in pravega domačega kruha v krušni peči. S pridnim, aktivnim delom so otroci z veliko vnemo sodelovali pri izboru in pripravi surovin, gnetenju testa, pri oblikovanju slaščic in pri sami peki. Vse skupaj smo začinili s kar precejšnjo mero humorja in pripravljeno animacijo.

Prijeten vonj je zapolnil ves prostor. Še topli piškotki so se slastno topili v naših ustih. Napekli smo jih na pretek, tudi za domov, da so se z njimi lahko posladkali njihovi starši, babice, dedki in še kdo.

Poleg vsakodnevne, osnovne laične pomoči pri šolskih obveznostih, ki jo izvajalci nudimo pomoči potrebnim otrokom, oblikujemo podobne projekte skozi celotno leto.

Tako sivi odtenki njihovega vsakdana niso več tako sivi, velikokrat jim uspemo pričarati mavrične barve. In ko na njihovem obrazu zasije prešeren nasmešek, je to za nas izvajalce vzajemna sreča, polna mera zadovoljstva in veliko priznanje.

Lepo in prijetno je deliti srečo, ... nam uspeva, ... kajti »SKUPAJ ZMOREMO«!

Vsi projekti so v veliki meri odvisni od donatorjev, ki se jim ob tej priliki iz srca zahvaljujemo.

Miro, Petra, Bernardka, Erna in Nataša


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje