Na Trgu Leona Štuklja silvestrovala 12.000 glava množica

Za zabavo in dobro vzdušje ob prehodu iz starega v novo leto sta v Mariboru letos skrbeli skupini Karneval band in Kingston

Prlekija-on.net, sobota, 2. januar 2016 ob 10:12
Silvestrovanje v Mariboru, foto: MP Produkcija

Silvestrovanje v Mariboru, foto: MP Produkcija

Vstop v novo leto so mnogi tradicionalno pričakali na prostem. Organizator javnega Velikega silvestrovanja v Mariboru, Zavod za turizem Maribor - Pohorje, ocenjuje, da se je na Trgu Leona Štuklja zbrala 12.000 glava množica.

Za zabavo in dobro vzdušje ob prehodu iz starega v novo leto sta v Mariboru letos skrbeli skupini Karneval band in Kingston, s čimer je zavod tudi tokrat sledil načelu, da na dogodkih v njegovi organizaciji nastopajo slovenski glasbeniki. Ob polnoči je zbrane na trgu nagovoril župan Mestne občine Maribor, dr. Andrej Fištravec, ki je ob tej priložnosti poskrbel tudi za presenečenje in obiskovalcem poklonil v pokušnjo vino štajerskih vinarjev, odličnega letnika 2015, medtem ko sta Časopisna hiša Večer in Nova KBM prisotne presenetila z 8 minutnim ognjemetom. Po oceni organizatorja je na največjem slovenskem trgu novemu letu nazdravila dvanajst tisoč glava množica.

Program Čarobnega decembra, ki je potekal v organizaciji Zavoda za turizem Maribor - Pohorje, Narodnega doma Maribor - Vetrinjski dvor, Mestne občina Maribor, Nipe d.o.o., Društva za oživitev Grajskega trga, ARTMAR-ja, Zveze prijateljev mladine Maribor, Fundacije Sonda - GT22, Zavoda LaMag, Salona uporabnih umetnosti in MKC Maribor je na več kot 200 prireditvah obiskalo preko 100.000 ljudi. Za gostinsko ponudbo na Trgu Leona Štuklja je skrbelo podjetje Nipa d.o.o., Grajskem trgu pa Društvo za oživitev Grajskega trga.


Več v Družabno