Križevski rogisti zaigrali v veržejski župnijski cerkvi

V veržejski cerkvi sv. Mihaela so zaigrali nekaj skladb, ki so primerne za bogoslužje, med mašo pa je pel tudi domači cerkveni pevski zbor

Jože Žerdin, nedelja, 3. januar 2016 ob 17:14
Križevski rogisti v veržejski župnijski cerkvi

Križevski rogisti v veržejski župnijski cerkvi

V murskosoboški škofiji poteka sveti misijon, ko duhovniki vsako prvo nedeljo v mesecu mašujejo po drugih župnijah. Tudi v dekaniji Ljutomer je bilo prvo nedeljo, 3. januarja v letu 2016, praznično. V župnijo Veržej je v nedeljo med vernike prišel župnik župnije Radenci Štefan Krampač, ki je daroval sveto mašo, med drugim pa je tudi spoznaval vernike te župnije. Kot gostje pa so v župnijo prišli tudi člani Kulturnega društva Križevski rogisti, ki so z zaigranimi skladbami olepšali bogoslužje.

Križevski rogisti so dejavni že od leta 1982, ko so se ustanovili in radi igrajo pri svetih mašah in drugih cerkvenih slovesnostih. V veržejski cerkvi sv. Mihaela so zaigrali nekaj skladb, ki so primerne za bogoslužje, med mašo pa je pel tudi domači cerkveni pevski zbor. Skratka nedeljsko dopoldne je bil lep uvod v letošnje leto, ki je bilo duhovno – glasbeno in pevsko obogateno, še posebej pa so se ves čas slišale skladbe križevskih rogistov, kar se malokdaj zgodi. Rogisti so bili oblečeni v lovska oblačila, med njimi je v zadnjem času tudi nekaj mladih glasbenikov, ki jih veseli igranje na lovske rogove.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje