V Ljutomeru so se srečali koledniki murskosoboške škofije

Koledniki iz župnij Ljutomer, Gornja Radgona, Bakovci, Kobilje in Kančevci so predstavili svoje delo

Jože Žerdin, nedelja, 10. januar 2016 ob 19:44
Srečanje kolednikov v Ljutomeru

Srečanje kolednikov v Ljutomeru

Ob zaključku trikraljevske akcije, so se koledniki iz celotne murskosoboške škofije v soboto, 9. januarja zbrali v župnijski cerkvi v Ljutomeru na srečanju. V župnijski cerkvi sv. Janeza Krstnika je najprej bila darovana sveta maša, katero je daroval murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf, ob somaševanju domačih duhovnikov in duhovnikov od drugod.

Vse zbrane je najprej nagovoril domači župnik, ki je hkrati tudi dekan ljutomerske dekanije Andrej Zrim. Nekaj besed pa je tudi namenil voditelj pastoralne službe dr. Franc Zorec, sicer župnik iz župnije Bakovci. Med mašo so sodelovali koledniki iz ljutomerske župnije z branjem in pesmijo. Po sveti maši je bila predstavitev kolednikov, katero je vodil domači kaplan Zoran Car. Koledniki iz župnij Ljutomer, Gornja Radgona, Bakovci, Kobilje in Kančevci so predstavili svoje delo.

Po predstavitvi so vsi odšli v veroučne učilnice, kjer so prisluhnili predavanju zakoncev Tomaža in Mari Porenta, ki sta bila nekaj časa, kot laiška misijonarja v državi Malavi v Afriki pri misijonarju Stanko Rozmanu, kjer sta mu pomagala pri raznih delih. Ob koncu je domača župnija vse kolednike pogostila.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje