Zakonca Šijanec iz Bunčan sta poročena že 60 let

Biserna poroka zakoncev Šijanec iz Bunčan

Jože Žerdin, petek, 15. januar 2016 ob 20:23
Biserna poroka zakoncev Šijanec iz Bunčan

Biserna poroka zakoncev Šijanec iz Bunčan

V družinskem krogu sta v soboto, 9. januarja, med svojimi najdražjimi praznovala biserno poroko, to je 60 let skupnega zakonskega življenja zakonca Šijanec doma iz Bunčan v župniji Križevci pri Ljutomeru. Tokrat sta se v domači župnijski cerkvi v Križevcih pri Ljutomeru poročila že tretjič. Sveto mašo ob biserni poroki je daroval domači župnik Štefan Vinkovič, ki jima je v spomin na njuno obletnico poroke podaril majhne družinske jaslice.

Franc, rojen leta 1935 v Bučečovcih je v Mariboru končal stojno kovinarsko šolo, nekaj časa bil zaposlen v tovarni avtomobilov Maribor, potem pa je še delal v tovarni Tehnostroj v Ljutomeru in nazadnje v Radenski v Radencih. Rad je pomagal ljudem, zato se je že kot mlad fant vključil v gasilsko društvo, sedaj je gasilski veteran v gasilskem društvu Bunčani. Sedaj na jesen življenja rad bere in po televiziji gleda poletne in zimske športne dogodke.

Žena Marija, rojena leta 1935 v Bunčanih je bila zaposlena kot šivilja v Radencih. Doma je skrbela za dom in družino ter vzgojo otrok. Po službi sta obdelovala manjšo kmetijo. Marija je v zakonu povila tri otroke, Marjana, Silvo in Ireno, njun rod se je v 60. letih povečal za sedem vnukov in tri pravnuke. Sta člana Društva upokojencev Križevci pri Ljutomeru in Društva upokojencev Veržej. Na jesen življenja živita s hčerko Ireno in njeno družino. Kljub letom sta zakonca Šijanec še kar čila in dobrega zdravja.

Ob obisku na njunem domu v Bunčanih sta nam povedala, da so skupna zakonska leta minila hitro, a v družini je bilo vedno spoštovanje, razumevanje in ljubezen, da je sedaj zakon biserne poroke v njuni barki trden že 60 let in tudi večkrat so »valovi« burkali njuno barko.


Več v Kultura in izobraževanje