Spremembe v članski ekipi Veržeja

Za člansko, mladinsko in kadetsko ekipo Farmtech Veržej je 10 dni uspešnih priprav

Prlekija-on.net, četrtek, 21. januar 2016 ob 11:59
Farmtech Veržej

Farmtech Veržej

Igralci članske, mladinske in kadetske ekipe Farmtech Veržej, so se 11. januarja zbrali na prvem treningu skupnih priprav na pomladanski del. Trenerji Zlatko Gabor, Boštjan Zemljič in Tine Špilak, so imeli na razpolago skoraj šestdeset igralcev.

Po uspešno opravljenih testiranjih bo obrambni igralec Jure Srnec svojo kariero nadaljeval v češkem prvoligašu SK Sigma Olomouc, ki na lestvici trenutno zaseda petnajsto mesto. Matej Vinkovič, ki zaradi šolskih in privatnih obveznosti ni veliko igral pa se seli v NK Zreče. Klub iz Veržeja je zapustil tudi Blaž Dobaj.

Ekipe so v tem času opravljale treninge, kjer so nabirali kilometrino po kasaški stezi okrog stadiona, se sproščali v bazenih Term Banovci ter veliko časa preživeli skupaj. V prvem tednu priprav sta pri članski ekipi manjkala Matjaž Kek in Sebastjan Petek. Matjaž je z NK Rijeko na pripravah v Dubaju, prvi strelec 2. lige pa je štiri dni preživel na testiranjih v nemškem klubu SV Wacker Burghausen, vodilni ekipi Regionallige Bayern.

Žiga Živko ponovno v Veržeju
Se pa je te dni na treningu članski ekipi pridružil mariborski igralec Žiga Živko, ki skupaj s Petrom Stojanovićem (NK Dinamo), Dinom Hotičem, Damirjem Vukliševićem (oba NK Krško), Luko Zahovičem (SC Heerenveen) ter Rankom Moravcem v sezoni 2013/14 kot mladinec na dvojno registracijo že igral v Veržeju. Trener Zlatko Gabor je z njegovim  prihodom zapolnil praznino v obrambnih vrstah (odhod Jureta Srnca ter poškodba Žana Kavaša).

Tudi v mladinski ekipi so štirje novi obrazi. Iz hrvaškega nižjeligaškega kluba je prišel vratar Luka Fodor (prej tudi vratar članske ekipe NK Polet ter mladincev Zavrča), iz završkih mladinskih vrst prihaja vezist Branimir Špicar, napad bo okrepil Jovan Koprivica (prej članska ekipa ND Beltinci), iz posoje v Mariboru pa se je vrnil Nejc Ajlec.

Starejši dečki v pomladanski del prvenstva z novim imenom
V ponedeljek je s pripravani na spomladanski del prvenstva pričela tudi selekcija starejših dečkov U-15. Ekipi se je pridružila tudi ekipa mlajših dečkov U-13. Trener Simon Baligač bo s svojo ekipo poskušal potrditi odlične rezultate v jesenskem delu prvenstva. Mesec dni bodo fantje trenirali v Veržeju, nato pa sledijo petdnevne priprave v Umagu. Večjih kadrovskih sprememb v ekipi ni pričakovati.

Bo pa selekcija starejših dečkov v nadaljevanju tekmovala pod imenom VIPOLL Veržej. Novi sponzor ekipe je svetovno znani dobavitelj investicijske opreme za potrebe živilske industrije.


Več v Šport