Lions klub Ljutomer podaril žepno elektronsko lupo slabovidnemu učencu OŠ Ivan Cankar Ljutomer

V Lions klubu Ljutomer, so se odločili, da sredstva, zbrana na decembrski prireditvi, namenijo za nakup elektronske lupe in tako pomagajo slabovidnemu učencu

Prlekija-on.net, četrtek, 21. januar 2016 ob 20:46
Lions klub Ljutomer podaril žepno elektronsko lupo

Lions klub Ljutomer podaril žepno elektronsko lupo

Le malo ljudi ve, da so prav člani Lions klubov v tridesetih letih prejšnjega stoletja izumili palico za slepe, žepno Brailovo pisavo in ustanovili prvo šolo za pse vodnike. Ti pripomočki veljajo še danes za glavno oporo slepim in slabovidnim pri njihovih opravilih v vsakdanjem življenju.

Rdeča nit delovanja Lions klubov po vsem svetu, že vse od leta 1925, je prav pomoč slepim in slabovidnim. V tem duhu so tudi v Lions klubu Ljutomer prisluhnili pobudi osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer, da priskočijo na pomoč njihovemu slabovidnemu učencu, ki za svoj normalni razvoj in nemoteno sodelovanje v šoli, nujno potrebuje elektronsko lupo.

V Lions klubu Ljutomer, so se zato odločili, da sredstva, zbrana na decembrski prireditvi, namenijo za nakup elektronske lupe in tako pomagajo slabovidnemu učencu Alanu Veberiču. Z največjim veseljem, v pričo njegovih staršev, so mu jo prejšnji petek tudi predali.

Ob pogledu na iskrice v Alenovih očeh, zadovoljen in srečen nasmeh, je bilo potrjeno, da je bilo opravljeno še eno srčno poslanstvo.

Lions klub Ljutomer pa že 26. februarja 2016 pripravlja novo dobrodelno prireditev, ko bodo gostje večera člani skupine Eroika.


Več v Kultura in izobraževanje