V Beltincih je potekala osma revija katoliških glasbenih šol Slovenije

V župnijski cerkvi in grajski dvorani so nastopili učenci petih glasbenih šol

Jože Žerdin, ponedeljek, 25. januar 2016 ob 18:38
Revija katoliških glasbenih šol Slovenije

Revija katoliških glasbenih šol Slovenije

Glasbena šola Beltinci je v torek, 19. januarja pripravila osmo revijo slovenskih katoliških glasbenih šol. Prvi del revije je potekal v župnijski cerkvi sv. Ladislava v Beltincih, drugi del pa v grajski dvorani beltinskega gradu. Obiskovalci revije so lahko slišali pester in kvalitetni program, ki so ga izvedli učenci petih katoliških glasbenih šol Slovenije. Zaigrana je bila glasba, ki jo znajo zaigrati učenci slovenskih katoliških glasbenih šol, saj je ta glasbe največkrat igra v cerkvi na koru, pri svetih mašah ali drugih verskih obredih ali slovesnosti ter dogodkih.

Poleg obiskovalcev in nastopajočih so se osme revije katoliških glasbenih šol Slovenije udeležili tudi ravnatelji šol. S svojim obiskom pa je revijo počastil tudi murskosoboški škof ordinarij msgr. dr. Peter Štumpf, ki je pohvalil šole da tako vzorno in neumorno učijo učence igrati na različne glasbene instrumente in hkrati ohranjajo in negujejo cerkveno sakralno glasbo. 

Glasba je eden največjih darov, ki smo ga prejeli od Boga. Glasba je odraz Božje ljubezni do človeka, »kdor poje ali igra, zlo ne misli« pravi slovenski pregovor. Učenje otrok v katoliških glasbenih šolah je za vsako družino velika čast in umetnost, da skozi glasbo otrok dozori v osebnost, ki je prežeta ali povezana s sakralno glasbo in molitvijo. Zvoki, ki so se slišali na osmi reviji v Beltincih so rahlo božali srca posameznikov. V imenu občine Beltinci je zbrane na reviji pozdravil župan občine Beltinci Milan Kerman. Predstavili so se učenci Glasbene šole iz Zavoda sv. Stanislava Ljubljana, Glasbena šola Rakovnik Ljubljana, Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška Maribor, zasebna glasbena šola v samostanu sv. Petra in Pavla na Ptuju in Glasbena šola Beltinci. Nastopajoči učenci katoliških glasbenih šol so zaigrali na vrhunskem glasbenem nivoju in predstavili so 19 najrazličnejših skladb, predvsem tujih skladateljev.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje